Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen: Tervakosken ja Heinolan Lukion liikuntahalleille valtiontuki

Uutiset, maanantaina 08.04.2019

Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen (kok) on tyytyväinen kuluvan vuoden VLN:n valtion liikuntapaikkarakentamisen valtiontukien jakoesitykseen. Valtion Liikuntaneuvosto päätti maanantaina 8.4.2019 esittää Hämeeseen täyttä 750 000 euron valtiontukea kahdelle hankkeelle. Janakkalan Tervakosken koulukeskuksen liikuntahalli ja Heinolan Lukion liikuntasali mahtuivat Etelä-Suomen kuuden tuettavan hankkeen kärkeen.

Kansanedustaja Timo Heinonen yhdessä Riihimäen Cocksin Teemu Tammisen kanssa Riihimäellä lauantaina 6.4.2019.

-Tämä on erinomainen kokonaisuus. Pitää muistaa, että Etelä-Suomen alueella samoista rahoista kilpailee niin Helsinki kuin koko Uusimaakin. Kolmasosa tuettavista hankkeista tänne meidän alueelle on hyvä tulos, toteaa Timo Heinonen, joka on toiminut jo 12 vuotta Valtion Liikuntaneuvostossa.

Kaiken kaikkiaan tänä vuonna valtio tukee 20 suurempaa liikuntahanketta eri puolilla Suomea ja lisäksi kolmea valtakunnallisesti merkittävää hanketta. Vajaan 29,9 miljoonan euron tukirahasta jaetaan vajaa 21,3 miljoonaa Valtion Liikuntaneuvoston esityksen kautta ja pienemmille alle 700 000 euron hankkeille jätettiin reilu 8,6 miljoonaa euroa jaettavaksi alueellisten AVI:ien toimesta.

-Näiden pienempien alle 700 000 euron hankkeiden listalla on sitten lukuisa määrä lisää hankkeita Hämeeseen. Hämeenlinnaan mm. useampi lähiliikuntapaikka ja Ahveniston kuntoportaat. Mukana myös mm. Lahden lähiliikuntapaikat, Orimattilan skeittipuisto ja Hollolan Hälvälän koulun liikuntasali, mutta on myös hienoa, että näitä AVI:n päätettävien listalla on myös pienempien kuntien kuten Ypäjän, Asikkalan, Lopen, Janakkalan, Padasjoen ja Hartolankin liikunpaikkahankkeet, toteaa Timo Heinonen ja on tyytyväinen, että mukana on myös Kaarisillan remontti ja myös Hevosopiston kehittämishanke.

-Olemme myös uudistamassa hieman tätä valtiontukikokonaisuutta. Olen saanut vetää tätä uudistustyötä ja tavoitteemme on, että samalla rahalla saisimme jatkossa yhä enemmän ja parempia liikuntapaikkoja tähän maahan, kertoi Heinonen. Tästä kokonaisuudesta ja mahdollisista muutoksista päätökset tehdään kesäkuussa.

Kommentit