Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Timo Heinonen vihki uuden Tammi Areenan: ”Tämä on paras syntymäpäivälahja Tammelalta tammelalaisille”

Uutiset, maanantaina 11.12.2023

Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Timo Heinonen vihki uuden Tammi Areenan: ”Tämä on paras syntymäpäivälahja Tammelalta tammelalaisille”

Valtionliikuntaneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja  Timo Heinonen vihki Tammelan kunnan uuden liikuntahallin käyttöön. Avajaispuheessaan Heinonen kiitti hankkeen eteen töitä tehneitä ja kannusti liikkumaan.

-Tämä on varmasti paras mahdollinen lahja Tammelan kunnalta tammelalaisille ja itselleen. Haluankin onnitella 600-vuotiasta kuntaan tärkeästä päätöksestä, totesi Timo Heinonen puheensa aluksi.

Heinonen muistutti miten lähes kaikki eri mittarit ja tutkimukset kertovat liikunnan määrä laskusta Suomessa ja myös siitä miten suuria kustannuksia liikkumattomuus ja paikallaan olo aiheuttavat.

-Kuntien yhdyskuntasuunnittelu on tässä tärkeässä roolissa. Kevyenliikenteenväylät ovat tärkeimpiä liikuntapaikkoja ja myös koulujen pihat ja ulkoliikuntapisteet. Esimerkiksi pelkkä koripallokori saa myös yläkoululaiset liikkumaan ja myös skeittiparkit ja ulkokuntosalit ja kuntoportaat ovat tehokkaita liikkeen lisääjiä.

Valtion Liikuntaneuvoston puheenjohtajana Heinonen kertoi uudesta Suomi Liikkeelle -ohjelmasta ja siitä miten nyt poikkihallinnollisesti halutaan lisätä liikuntaa ja liikunnan mahdollisuuksia maassamme.

-Täytyy kyllä kehua Tammelaa. Tälle alueelle on syntynyt upea liikunnan kokonaisuus ja sitä on kehitetty määrätietoisesti ja hyvässä yhteishengessä. Olen varma, että tämä tulee näkymään hyvänä kehityksenä ja myös hyvinvoinnin lisääntymisenä Tammelassa, totesi Heinonen avajaisten jälkeen.

Avajaisissa puhui myös Tammelan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Olli-Pekka Jasu ja paikalla oli myös Tammelan kunnanjohtaja Juuso Alatalo. Tilaisuudessa tammelalaiset urheiluseurat esittelivät laajasti monipuolista toimintaansa.

 

Kommentit