Rintamalisä nousee 200 euroon – ”Me emme unohda, me muistamme ja kiitämme”

Uutiset, perjantaina 01.12.2023

Eduskuntaryhmät ovat tehneet tänään yhteisen lakialoitteen rintamalisän korottamisesta. Rintamasotilaseläkelain mukainen rintamalisä sekä ulkomaille maksettava rintamalisä nousisivat nykyisestä 138,16 eurosta 200 euroon kuukaudessa 1. toukokuuta 2024 alkaen.

-Tämä on ollut pitkäaikainen tavoite ja tämän eteen on tehty työtä jo viime vaalikaudella. Nyt saimme tämän ratkaisun tehtyä ja olen tästä äärimmäisen iloinen ja onnellinen, toteaa kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan hallituspuolueiden vastaava Timo Heinonen, joka toimii myös Rintamaveteraaniasiain neuvottelukunnassa.

Eduskuntaryhmät ovat syksyn aikana käsitelleet Suomen Veteraaniliittojen valtuuskunnan esityksiä veteraanien aseman parantamisesta. Viime vuosien korkea inflaatio on vaikuttanut myös veteraanien toimeentuloon. Korottamalla rintamalisää voidaan helpottaa erityisesti pienituloisia veteraaneja selviytymään lääkekustannuksista, sairaanhoidon omavastuista, palveluasumisen vuokrista sekä muista arjen välttämättömistä kustannuksista.

-Haluan osaltani kiittää eduskuntaryhmien puheenjohtajia ja tulemme varaamaan Valtiovarainvaliokunnan budjettimietinnössämme tähän tarvittavan 800 000 euron lisärahoituksen, totesi Heinonen.

Haavoittunut Jsp:ssä.

Lakialoite käsitellään budjettilakina valtion talousarvioaloitteena. Tarvittava 800 000 euron määräraha vuodelle 2024 varataan valtiovarainvaliokunnan kohdentamattomista varoista. Lakialoitteeseen osallistuvat kaikki eduskuntaryhmät. Aloitteen ovat ryhmiensä puolesta allekirjoittaneet Matias Marttinen (kok.), Jani Mäkelä (ps.), Tytti Tuppurainen (sd.), Antti Kurvinen (kesk.), Krista Mikkonen (vihr.), Merja Kyllönen (vas.), Otto Andersson (r.), Peter Östman (kd.), Harry Harkimo (liik.).

Kommentit