Valtion Liikuntaneuvosto esittää yllätystukea Riihimäen Käsipalloareenalle

Uutiset, keskiviikkona 08.06.2016

Kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Heinonen (kok) on tyytyväinen Valtion Liikuntaneuvoston päätöksestä esittää liikunnanrakentamisen valtiontukea Riihimäen uudelle Käsipalloareenalle.
Kyse on lisämäärärahasta, joka on mahdollista saada Veikkauksen jakamattomista voittovaroista rahapeliyhtiöiden fuusion yhteydessä vielä tänä vuonna.

– Avustusesityksessämme on mukana kaikkiaan kuusi hanketta, joiden yhteenlasketut kustannusarviot ovat 35.737.250 € ja esitetyt avustukset yhteensä 2.859.000 €. Mukana tässä kokonaisuudessa on Riihimäen uusi käsipalloareena eli Riiaitio Oy:n Riihimäen palloiluareena. Hankkeessa rakennetaan yksityisellä rahalla Riihimäelle uusi palloiluhalli erityisesti palloilulajien tarpeita varten. Hallin koko mahdollistaa myös kansainvälisten otteluiden pelaamisen ja näin Suomenmestarit Riihimäen Cockskin voisi pelata kv-pelejään kotikaupungissaan, kertoi Timo Heinonen.

Valtion liikuntaneuvosto esittää Riihimäelle rakennettavalle hallille maksimisuurta 750 000 euron valtion avustusta vuodelle 2016.

Lisäksi extratukia Valtion Liikuntaneuvosto esittää Turun Samppalinnan maauimalan perusparannukseen, Mikkeli Areenan palloilu- ja yleisurheiluhallille, Oulun Jäälin urheilualueen pallo- ja yleisurheilukentälle, Lapin Urheiluopiston uuteen majoitusrakennukseen sekä Savonlinnan harjoitusjäähallille.

Kommentit