Lasia ja Muotia luottaa suomalaiseen – Lehmustien Kartano täyttyy muodista ja lasista

Uutiset, torstaina 26.05.2016
LasiaMuotia2015-50881 (1)

Lasia ja Muotia tapahtuman kaksi Salonkimuotinäytöstä tuovat Lehmustien Kartanon catwalkille joukon maamme upeimpia malleja muotisuunnittelijoiden Jukka Rintalan ja Aurora Raiskisen luomuksissa, mutta tällä kertaa myös GANT:n kesän asuissa.

11006402_10205464000772948_7012332526805302744_n

Kati Kokkonen on Timo Heinosen kanssa jälleen järjestämässä tapahtumaa ja Aurora Raiskinen (oik) esittelee päivän aikana myös juuri julkaistun Aurora-mallistonsa.

1034023Toista kertaa järjestettävä Lasia ja Muotia -tapahtuma kerää vanhaan Lehmushoviin suuren määrän suomalaista osaamista. Kati Kokkosen Salonkimuotinäytöksissä Lehmustien kartanon saliin astelee maamme huippumalleja niin Jukka Rintalan kuin Aurora Raiskisenkin uniikeissa luomuksissa. Muotisuunnittelija Aurora Raiskinen esittelee samalla myös uuden Aurora-mallistonsa ja aurinkoisessa säässä upeat mallit ihastuttavat myös lehmusten varjossa kartanon puutarhassa. Suomalainen osaaminen ja tekeminen onkin pääosassa Lasia ja Muotia -tapahtumassa.

– Lasia ja Muotia kerää yhteen maamme parhaita tekijöitä. Salonkimuotinäytösten lisäksi tapahtumassa nähdään mm. lasitaiteilijat Mafka & Alakoski. Marja Hepo-aho tekee lasikoruja paikanpäällä ja läheisellä lasistudiolla pääsee seuraamaan juuri lasinpuhaltamisen maailmanmestaruuskilpailujen kakkoseksi puhaltaneen Kari Alakosken työskentelyä, kertoivat tapahtuman järjestävät Timo Heinonen ja Kati Kokkonen.

Salonkimuotinäytöksiin oman uuden vivahduksen tuovat myös GANT:n kesän uutuudet. Kartanon salissa ja lasiverannalla esittäytyvät koko päivän ajan myös hämeenlinnalainen Aistikas käsityönä tehtyjen korujen kanssa ja upea Sirpa Kalliola puolestaan tuo tapahtumaan Viona Blun kalannahkaiset design-laukkunsa. Kenkäsuutari Mira Saxberg esittelee suomalaista valmistavan suutarin ja designerin osaamista ja taiteilija Netta Tiitinen pystytään ateljeensa puutarhaan suurten puiden suojiin.  Muotisuunnittelijoilla Jukka Rintalalla ja Aurora Raiskisella on myös koko päivän omat shopinsa mistä löytää kauneimmat ja huomatuimmat asut vaikkapa vielä edessä oleviin kevään ylioppilas- ja valmistujaisjuhliin.

Suomalainen osaaminen, käsityö, taide ja kivijalkakauppa tarvitsee meitä kaikkia. Lasia ja Muotia -tapahtuma nostaakin esille suomalaisia tekijöitä niin muodin, lasitaiteen, yrittäjyyden kuin käsityön saralta.

Päivän kohokohtina nähtävien salonkimuotinäytösten kampauksista vastaa HiusStudio D’sign. Ja mallit nähdään päivän kaksi kertaa esityksissä kello 12 ja 14.30.

– Suomalainen ruoka on myös tapahtumamme yksi kivijalka. Anne ja Marko Malinen vastaavat Lehmustien Juhlatalon Kafeteriasta koko päivän ajan ja ulkona vaikkapa kotiin tuliaisiksi voi ostaa Mikkolan Suoramyynnin Maalaistorin herkkuja.

Lasia ja Muotia – Suomalaisen osaamisen ja kivijalkakaupan päivään Suomen lasipääkaupunkiin Riihimäelle odotetaan jälleen paljon ihmisiä. Parkkipaikkoja löytyykin lähialueelta mm. vanhan lasitehtaan lähettyviltä. Tapahtuma järjestetään lauantaina 28.5.2015 klo 11-16 Lehmustien juhlatalossa (entinen Lehmushovi, Lehmustie 1).

 

 

 

Kommentit