Kansanedustaja Timo Heinonen ei tavoittele Kokoomuksen varapuheenjohtajan paikkaa – ”Olen lupautunut keskeisiin tehtäviin Petteri Orpon puheenjohtajakampanjassa”

Uutiset, perjantaina 13.05.2016

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen ei tavoittele puolueen varapuheenjohtajan paikkaa Lappeenrannan Puoluekokouksessa. Heinonen kertoo lupautuneensa keskeisiin tehtäviin sisäministeri Petteri Orpon puheenjohtajakampanjaan ja tämän vaatii nyt kaiken ajan kevään osalta.

– Haluan kiittää kaikista yhteydenotoista liittyen omaan ehdokkuuspohdintaani ja erityisesti se on lämmittänyt mieltä, että pyyntöjä ja kannustusta on tullut ympäri Suomen. Keskusteltuani Petteri Orpon kanssa talven ja kevään aikana oma ehdokkuuteni varapuheenjohtajaksi siirtyi sivummalle ja puolueen puheenjohtajakampanja keskiöön. Teen nyt töitä sen eteen, että saamme kokoomuksen yhtenäiseksi ja tässä tärkeintä on, että puolueemme saa parhaan mahdollisen puheenjohtajan, totesi Timo Heinonen.

Timo Heinonen pyrki puolueen varapuheenjohtajaksi vuonna 2008 Kokoomusnuorten ja Kokoomusopiskelijoiden ehdokkaana. Heinonen houkutteli Orpoa puheenjohtajakampanjaan jo edellisen puoluekokouksen alla vuonna 2014, kun Jyrki Katainen jätti tehtävän. Orpo ei tuolloin kilpailuun mukaan lähtenyt.

– Silloin jo lupasin ja sanoin julkisestikin, että Petteri (Orpo) on minun suosikkini kokoomuksen puheenjohtajaksi. Nyt kun hän on tehtävään käytettävissä niin on luontevaa, että olen mukana täysillä. Kokoomus ansaitsee parempaa, totesi Heinonen.

– Järjestötyö on ollut aina minun juttuni ja se pitää nyt myös nostaa keskiöön puolueessamme. Meidän vahvuus ja menestys nousee paikallisyhdistyksistä ja kuntapäättäjistä ja tekijöistä. Petteri Orpo on tämän kenttäväen kasvatti minunlailla ja uskon, että hänen johdolla saamme Suomen suurimman kansanliikkeen jälleen toimimaan ja tekemään niin kuin 2000-luvun alusta Jyrki Kataisen ja Taru Tujusen johdolla viime vuosiin asti teimme.

Kokoomus valitsee uuden puheenjohtajan puoluekokouksessaan Lappeenrannassa kesäkuun alussa. Samalla puolueelle valitaan kolme varapuheenjohtajaa ja puoluevaltuuston puheenjohtaja.

Kommentit