Klaukkalan ohikulkutie tärkeä juttu myös loppilaisille – Matka Helsinkiin lyhenee jopa 15 minuuttia

Uutiset, torstaina 09.06.2016

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on tyytyväinen tänään päätetyistä uusista liikennehankkeista ja valtion solmimista MAL-sopimuksista. Nyt päätettyjen 27 liikennehankkeen joukossa on mm. 2,4 miljoonan euron Riihimäen uusi raskaan liikenteen rekkaparkki palvelualueen yhteyteen VT3:lle Valion ja Würthin teollisuusalueen läheisyyteen ja 364 miljoonan euron lisärahoitus perusväylänpitoon. Tärkeänä hankkeena Heinonen pitää myös päätöstä vihdoin rakentaa Klaukkalan ohikulkutien.

Heinonen muistuttaa, että vaikka Klaukkalan ohikulkutie onkin toisen vaalipiirin alueella niin sen vaikutukset ovat merkittävät Lopelta kulkeville.

– On arvioitu, että työmatka Lopelta ohi Klaukkalan pääkaupunkiseudulle nopeutuu tämän ratkaisun myötä jopa noin 15 minuuttia, totesi Timo Heinonen.

Uusi tieratkaisu avaa myös Klaukkalalle mahdollisuudet kasvaa jopa 10 000 uudella asukkaalla vuoteen 2040 mennessä.

– Uskon, että tämän vaikutukset Lopen vetovoimalle ovat tulevaisuudessa merkittävät ja totta kai tiestä hyötyvät kaikki alueet Klaukkalasta pohjoiseen eli Perttula, Vihtijärvi ja myös Karkkila, totesi Heinonen

Muita uusia liikennehankkeita Hämeessä ovat VT2:n peruskorjaus Forssan eteläpuolella välillä
Mullinkallio-Häiviä 7,6 miljoonalla sekä Hämeenlinnan Vt 10 Katuman kiertoliittymän parantaminen. Lisäksi myös Vt 9 Turku-Tampere yhteysvälin kiireellisimmät toimenpiteet välillä Aura-Humppila voidaan nyt toteuttaa ja myös Päijät-Hämeessä Kt 46 Kouvola-Heinola väli Uimila-Heinola. Uudessa liikennepaketissa on kaikkiaan yhteensä 27 uutta liikennehanketta ja lisäksi 11 uutta ratahanketta.

– MAL-sopimus solmittiin tänään myös ensimmäistä kertaa kaupunkiseutujen lisäksi myös HHT-kasvukäytävälle. Tämä on merkittävä kasvutekijä Helsinki-Riihimäki-Hämeenlinna-Tampere -kasvukäytävällä. Sopimus pitää sisällä siis valtion ja alueen kuntien ja kaupunkien panostuksia maankäyttöön, asumiseen ja liikenteeseen, kertoi Timo Heinonen, joka hallitusohjelmaneuvotteluissa oli tästä kokonaisuudesta päättämässä.

 

Kommentit