Valtion Liikuntaneuvosto esittää Agilityä urheilulajien ja valtiontuen piiriin! – Nyt ei pitäisi tulla haukkuja

Blogi, perjantaina 19.02.2016

Tänään Valtion Liikuntaneuvosto teki muutosesityksestäni päätöksen, että Agility nostettaisiin ns. urheilulajien joukkoon ja myös valtiontukien saajaksi. Asiaa esitin jo viime vuonna vastaavassa asiakohdassa, mutta silloin en saanut enemmistöä tuekseni. Vuosi ja työ tuotti tulosta ja tänään uusin esitykseni ja sain sille ensin tuen Kike Elomaalta ja Tapio Korjukselta ja lopulta koko neuvosto antoi esitykselleni yksimielisen tuen. Hieno vahva yksimielinen päätös ja viesti siitä, että reilusti yli 70 000 suomalaista liikuttava Agility nostetaan nyt muiden urheilulajien rinnalle. Nyt esityksemme etenee ministerin kautta eteenpäin. Myönnän, että kokouksen jälkeen oli hieno fiilis kun päätös oli tuntunut eikä haukkuja ole paljon kuulunut.

Iso kiitos myös Agilityliitolle hyvästä avusta asian parissa ja ennen muuta Riihimäen Agilityseuralle RimA:lle. Aikanaan tämän ”tehtävän” itselleni otin aikalailla tuntematta lajia vain siksi, että näin sen ison liikunta- ja urheiluarvon, mutta myös siksi, että valtion päätöksissä oli ristiriita kun agilityn suorituspaikkoja tuettiin ns. urheilupaikkarakentamisen rahoista ja sitten toisaalta itse liikuntarahan jaossa todettiin vuosi toisensa jälkeen, että ei se agility ole urheilua. Viime vuonna sain valtavan määrä palautetta kun esitykseni ensimmäistä kertaa tein ja vuoden aikana upea laji on tullut tutummaksi ja myös kerran pääsin RimA:n väen kanssa lajia kokeilemaankin. Alla siitä video ja tunnustus: Kovaa urheilua se on. Ja todetaan nyt vielä, että minulla itselläni ei ole koiraa eikä perheestänikään kukaan harrasta agilityä. Lähin tuttava agilityn parista taitaa olla entinen tai nykyinenkin opettajaystäväni ja toinen kaverini puoliso. Jos aikaa olisi niin miksi ei lajia joskus voisi harrastaakin. Hauskaa se on ja pitää liikkeessä. Mutta nyt ei sitä aikaa ole – vaikka aina liikunnalle ja urheilulle aikaa pitäisi löytääkin. Taidan kuitenkin pysytellä hevosen selässä. Jotain samaa siinä muuten tämän agilitynkin kanssa?

Kello 16.19 ja nyt jo Lopella. Pitkä Valtion Liikuntaneuvosto tänään päivän ainoa kokous täysistunnon lisäksi. Siis välillä tällainen hieman löysempikin päivä. Onneksi. VLN:ssä tänään esillä myös muiden urheilulajien ja -liittojen valtiontuet alkaneelle vuodelle ja myös Sotestakin annoimme lausuntomme liikunnan näkökulmasta.

Nyt koti-ilta ja huomenna sitten Salpausselän kisoihin ja sunnuntaina selostamaan rallisprintin SM-osakilpailua. Sporttia siis luvassa viikonloppunakin.

….

Kiitos. Eipä ole tullut todellakaan haukkuja. En tällaista palautemäärää ole saanut mies muistiin enkä koskaan tällaista kiitosmäärää. Ja välitän kiitoksenne myös koko Valtion Liikuntaneuvostollekin ja kaikille tässä asiassa apuna olleille.

Työviikko nyt takana ja aikamoinen viikko olikin. Muutamia sähköposteja teille vielä vastaamatta mm. Puolustusvoimiemme tämän vuoden harjoitusohjelmaan liittyen ja myös paikalliseen sopimiseen ja yhteiskuntasopimukseenkin liittyen. Yritän ne tässä vielä illan aikana teille kuitata.

Ja mitä vielä kotona odottikaan. Lahjapaketti missä oli muotisuunnittelija Anne-Mari Pahkalalta upea rusetti synttärilahjaksi. Kiitos!

pahkala

Kommentit