Ysiluokkalainen Oskar Aaltonen Eduskunnassa – Työelämään tutustumassa

Uutiset, perjantaina 16.10.2015

Nuori lahtelainen 15-vuotias Oskar Aaltonen aloitti TET-harjoittelunsa eduskunnan maailmassa viime maanantaina Timo Heinosen ja hänen avustajansa Kati Kokkosen alaisena. TET tarkoittaa työelämään tutustumista, joka on nuorille mahdollisuus tutustua erilaisiin ammatteihin, josta he itse ovat kiinnostuneita. Nuoret saavat itse päättää missä suorittavat TET- jaksonsa, mutta kyseiseen paikkaan tulee pyrkiä itse.

-Hain eduskuntaan, koska yhteiskunnalliset asiat ovat jo pitkään kiinnostaneet minua ja olen erittäin onnellinen, että TET-harjoitteluni suorittaminen onnistui täällä, kertoo Oskar.12096071_10153704424496670_6573066596138708574_nIMG_8391

 

Eduskunnassa Oskar pääsi tutustumaan eduskunnan erilaisiin tiloihin, kuten istuntosaliin, kirjastoon, työhuoneisiin yms. Hän pääsi Heinosen kanssa myös vierailemaan puolustusvaliokunnan kokoushuoneeseen ennen siellä pidettävää kokousta. Kokoushuoneessa Oskar tapasi muun muassa Ilkka Kanervan, joka on pitkän työuransa johdosta ollut yksi tunnetuista nimistä Suomen politiikasssa jo monia vuosia. Oskar pääsi tapaamaan muitakin nimekkäitä poliitikkoja, kuten lähes koko kansan tunteman Ben Zyskowiczin.

Töikseen Oskar auttoi useissa avustajan toimenkuvaan kuuluvissa tehtävissä, kuten Timon Heinosen kotisivujen kalenterin päivittämisessä sekä juoksevien asioiden hoidossa.

image3

Kokoomuksen puoluetoimistolla

Oskar pääsi myös seuraamaan paikanpäältä muun muassa avustajien perehdytystä sekä täysistuntoa että kyselytuntia.

-Oli upeaa päästä seuraamaan paikanpäältä poikeuksellisen mielenkiintoisia täysistunnon aiheita, kuten rasismikeskustelua ja kansallisaloitetta lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusasteikon koventamisesta, Oskar toteaa.

image2

Oskar Kokoomusnuorten puoluetoimistolla

Oskar kävi myös tutustumassa kokoomuksen puoluetoimistoon ja sielä työskenteleviin henkilöihin. Oskar sai myös ainutlaatuisen tilaisuuden keskustella erilaisista poliittisista aiheista yhdessä kokoomusnuorten puheenjohtajan ja kansanedustaja Susanna Kosken kanssa.

Kaikenkaikkiaan Oskar kertoi hänen TET-jaksonsa olleen erittäin mielenkiintoinen ja antoisa, hän myös harkitsee vakavasti liittyvänsä kokoomusnuorten toimintaan.

Kommentit