Lopen Vuoden yrittäjän opetustaidot tunnetaan – Lopen Liikennekoulu ja Aki Harri palkittiin Vuoden Yrittäjänä

Uutiset, lauantaina 10.10.2015

Autokoulun vetäjä Ari Harri on valittu Lopen Vuoden yrittäjäksi 2015. Valinnan teki Hämeen Yrittäjät yhdessä Lopen Yrittäjien kanssa.

Palkittu Ari Harri on tyytyväinen valintaansa ryhtyä yrittäjäksi. Jo parikymppisenä autokoulualalle lähtenyt Harri on toiminut pitkään yrityksensä ainoana työntekijänä. Asiakkaita Lopen autokoulussa on nykyään vuodessa satakunta.

Yrittäjä Aki Harri palkittiin Vuoden 2015 Lopen Yrittäjänä.

Yrittäjä Aki Harri palkittiin Vuoden 2015 Lopen Yrittäjänä.

Ari Harri sai vuonna 2002 vastuulleen Lopen Autokoulun toiminnan vetämisen. Yrittäjäura alkoi vuonna 2009, jolloin Harri osti Lopen Liikennekouluksi muuttuneen yrityksen.

Paras hetki yrittäjälle on, kun uuden ajokortin omistaja riemuitsee onnistuneesta tutkinnosta .

-On hieno nähdä se kaari, mitä tapahtuu kun nuori tulee kokemattomana autokouluun ja lähtee täältä kortin kanssa.

Ajokortin hinta on Harrin mukaan pysynyt liki samana, jokseenkin myyjän kuukausipalkan tasolla. Yrittäjä kouluttaa oppilaita mopo-, moottoripyörä- ja henkilöautokuskeiksi. Kuorma-autokuskeja koulutetaan Suomessa yhä harvemmassa autokoulussa, koska muutaman vuoden takainen lakimuutos romahdutti kuorma-autokortin kysynnän.

Myös autokouluyrittäjällä haasteita

Vuoden yrittäjä haluaa kehittää, kenties kasvattaakin yritystoimintaansa. Ongelmia tuottavat kuitenkin Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja poukkoileva lainsäädäntö. Viimeisen viiden vuoden aikana uusia säännöksiä on toteutettu kiireellä mutta niitä on myös peruttu nopeasti.

Harri seuraa tiiviisti näyttötutkintohankkeen etenemistä. Näyttötutkinnossa merkitystä ei ole sillä, miten ajo- tai teoriataitonsa on hankkinut, kunhan pääsee loppukokeesta läpi. Paikallistasolla taas autokouluyrittäjän arkeen vaikuttaa, miten käy Lopen lukiolle. Sen lopetus olisi kova isku myös autokoululle.

Lopen Liikennekoulu antaa opetusta niin autoilla, mopoilla kuin moottoripyörilläkin. Kuva: Lopen Liikennekoulun Facebook-sivut.

Lopen Liikennekoulu antaa opetusta niin autoilla, mopoilla kuin moottoripyörilläkin. Kuva: Lopen Liikennekoulun Facebook-sivut.

Lopella Harri ja hänen opetustaitonsa tunnetaan, ja hänen koulutettavansa ovatkin valtaosin Lopelta tai sen lähiympäristöstä. On myös opettajan etu saada oppilaat mahdollisimman hyvin läpi ajokokeesta ilman lisätunteja.

Kommentit