Valtiovarainvaliokunnan jäsenet Timo Heinonen ja Kalle Jokinen: MAL-sopimukset saatava myös kasvukäytäville

Uutiset, lauantaina 17.10.2015

Kokoomuksen kansanedustajat ja valtiovarainvaliokunnan jäsenet Timo Heinonen ja Kalle Jokinen haluavat laajentaa MAL-sopimukset kaupunkiseuduilta myös kasvukäytäville. Maankäytön, liikenteen ja asumisen aiesopimuksissa valtio yhdessä kaupunkien kanssa sopii alueiden kehittämisestä ja panostuksista.

– Arki on osoittanut, että kohtuuhintaista asumista saadaan parhaiten kaupunkien ulkopuolelle ja kasvukäytävillä myös liikennöintiyhteydet on kunnossa. On perusteltua tehdä MAL-sopimukset niin että hyödynnämme koko kasvukäytävien kasvupotentiaalin, toteavat Timo Heinonen ja Kalle Jokinen.

Kansanedustajat nostavat esille erityisesti HHT – Helsinki-Hämeenlinna-Tampere -kasvukäytävän ja Helsinki-Lahti -kasvukäytävän.

– Ratayhteydet on kunnossa ja myös moottoritiet kummallakin kasvukäytävällä. Toivomme, että hallitus tekee ensimmäisen kasvukäytävä-MAL:n mahdollisimman pian, vaativat kokoomuksen kansanedustajat, jotka toimivat myös Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaostossa. Heinonen lisäksi on Asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja ja Jokinen liikennejaoston puheenjohtaja.

Kommentit