Kansanedustaja Timo Heinonen kiirehtii rakentamisen normien purkua

Uutiset, lauantaina 14.11.2015

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan Asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja Timo Heinonen kiirehtii hallitukselta toimia rakentamisen hintojen kohtuullistamiseksi. Heinonen muistuttaa, että paras tae kohtuuhintaiselle asumiselle on riittävä asuntotarjonta, mutta myös normien purulla ja keventämiselle saadaan aikaan säästöjä.

– Ei ole mitään tarvetta rakentaa esimerkiksi jokaista opiskelija-asuntoa ja muutakaan asuntoa täysin esteettömiksi. Riittää, että kaikissa kohteissa osa on varusteltu näin, mutta osaan opiskelija-asuntoja riittää pienempikin wc- ja kylpuhuone ja näin saataisiin kustannuksia alaspäin niin rakentamisessa kuin vuokrissakin, totesi Timo Heinonen.

FB_20151114_10_56_04_Saved_PictureHeinosen lisäksi muita vastaavia ratkaisuja olisivat väestönsuojavelvoitteen keventäminen tai poistaminen ja myös autopaikkavelvoitteiden keventäminen erityisesti kaupunkikeskuksissa. Myös valituksiin on syytä saada rajauksia ja tätä kautta hankkeita eteenpäin.

– Kuntalaisvalituksesta siirtyminen hallintovalituksiin jättää valitusoikeuden niille joille se oikeasti kuuluu. Samaan aikaan on tärkeää korottaa myös valituksista tulevia maksuja ns. turhien valitusten kitkemiseksi. Maassamme on valtava määrä erilaisia investointeja jumissa usein jopa ketjutettujen valitusten takia, kertoi Heinonen ja tarkensi, että pitkät jopa yli 5 vuotta kestävät lupakäsittelyt ja valituskäsittelyt ovat hidastaneet tai jopa pysäyttäneet erilaisia investointeja nyt yli 3 miljardin arvosta.

Hämeen Kokoomuksen syyskokouksessa Hämeenkoskella puhunut kansanedustaja Timo Heinonen vaatikin maamme hallitusta viemään nyt näitä muutoksia reippaalla tahdilla eteenpäin.

– Vielä kun poikkeamisluvat siirtyvät kuntien ja kaupunkien päätettäväksi ja helpotamme ranta- ja haja-asutusalueidenkin rakentamista samaan aikaan kun tuomme kaupunkien ARA-rakentamiseen uuden 10-vuoden välimallin niin olen varma, että alkaa tapahtua niin maaseudulla kuin kauoungeissakin.

Kommentit