Iiro Viinanen ja Timo Heinonen: Maamme talous vaatii päätösten voimaansaattamista

Uutiset, keskiviikkona 18.11.2015

Ministeri Iiro Viinanen ja kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen, Timo Heinonen pitivät yhteisen esitelmän Riihimäellä Kansallisten Senioreiden seminaaripäivässä. 90-luvun lamaa ratkonut Viinanen ja nyt samojen haasteiden kanssa 2000-luvulla painiva Heinonen olivat yhtämieltä siitä, että tärkeintä on nyt viedä sovitut päätökset maaliin asti.

– Sopeuttamistarve ei ole muuttunut mihinkään. Tilanne on ehkä vieläkin huonompi kuin viime kevään eduskuntavaalien aikaan. Tarvitsemme rakenneuudistuksia ja uuden tavan toimia, mutta myös valitettavasti leikkauksia ja säästöjäkin, totesi kansanedustaja Timo Heinonen.

Ministeri Iiro Viinanen piti kansanedustaja Timo Heinosen kanssa yhteisen esitelmän Riihimäellä Senioreiden syysseminaarissa.

Ministeri Iiro Viinanen piti kansanedustaja Timo Heinosen kanssa yhteisen esitelmän Riihimäellä Senioreiden syysseminaarissa.

Heinonen muistutti, että maamme uskottavuus taloutensa itse hoitavana maana on jo koetuksella ja tämän luottamuksen horjuminen johtaisi massiivisen valtionvelan korkojen kasvuun.

– Kun korot väistämättä lähtevät nousuun niin se kasvattaa miljardeilla valtion menoja, laskeskeli entinen valtiovarainministeri Iiro Viinanen ja piti välttämättömänä kustannuskilpailukykyä vahvistavia toimia.

Heinonen näytti seminaariväelle myös OECD:n laatiman puolueettoman kuvan siitä miten Suomen talous kehittyy jos mitään ei tehdä ja mikä vaikutus esimerkiksi eläkeuudistuksella, Sote-ratkaisulla, kuntien velvoitteiden karsimisella sekä työllisyys- ja kasvutoimilla on talouteen.

– Jos emme pysty tekemään välttämättömiä uudistuksia niin velkamme kasvaa yli 200% bkt:hen verrattuna tulevina vuosikymmeninä. Nyt tehtävillä päätöksillä voimme pitää velkasuhteen nykyisellään EU:n vaatimien talouskriteerien rajoissa, mutta sekin muutos vie aikaa. Tosin nipin napin siis senkin, totesi Heinonen.

Iiro Viinanen kertoi Riihimäellä aloittaneensa poliittisen uransa sieltä 30 vuotta sitten ja nyt pitäneensä yhdessä Heinosen kanssa uransa viimeisen esitelmän.

– Vaimo totesi, että taasko viimeisen, nauratti Iiro Viinanen seminaariväkeä vakavan asian keskellä.

Kommentit