Kansanedustaja Timo Heinonen: Riihimäen Poliisiasemaa ei varaa lopettaa

Uutiset, keskiviikkona 18.11.2015

Kuva: Poliisi.fi kuvituskuva

Kuva: Poliisi.fi kuvituskuva

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston jäsen Timo Heinonen pitää mahdottomana Poliisihallituksen suunnitelmia lopettaa Riihimäen Poliisiasema. Heinosen mukaan edellisestä uudistuksesta on niin lyhyt aikaa, että uusia muutoksia ei voida tehdä ja myös merkittävästi muuttunut turvallisuustilanne on otettava huomioon.

– Riihimäen Poliisiaseman lopettamiselle ei ole mitään perusteita eikä tällaista Poliisihallituksen suunnitelmaa tule viedä eteenpäin. Nyt pitää mieluumminkin poliisisäästöjen sijaan puhua lisäpanostuksista poliisiin. Poliisin voimavaroja on sidottu nyt sellaisiin tehtäviin mihin ei ole varauduttu ja myös turvallisuustilanne on Suomessakin muuttunut, toteaa Timo Heinonen.

Heinosen mukaan sisäisenturvallisuuden takaaminen vaatii niin poliisien määrän kuin poliisien koulutusmäärienkin nostoa. Poliisien näkyvyyttä arjessa ja myös tutkinnassa tulee vahvistaa.

– Lupaan tässäkin tehdä kaiken mahdollisen, että päätös on Hämeen kannalta paras mahdollinen niin, että täältä ei poliisiasemia Riihimäeltä eikä Heinolastakaan lopeteta, toteaa Heinonen.

 

Kommentit