Timo Heinonen: Valtuustoaloite Motocross-legendan Heikki Mikkolan elämäntyön kunnioittamiseksi

Uutiset, keskiviikkona 02.12.2015
Heikki Mikkola_jl_Untitled-21_sääd

Motocross-legenda Heikki Mikkola Erkylän lukoilla. Kuvat: Juhani Länsiluoto.

heikki mikkola_Untitled-28 Loppilainen motocross-legenda Heikki Mikkola täytti tänä vuonna 70 vuotta. Nelinkertainen maailmanmestari sai myös marraskuussa maailmanlaajuisen FIM:n Legenda-arvonimen. Jo aiemmin hänet valittiin moottoripyöräilyn Hall of Fameen Yhdysvalloissa vuonna 2006. Kotikunnassaan Lopella mestari näkyy edelleen perheen suoramyyntitilalla, mutta muuten Loppi ei ole muistanut yhtä menestyneintä urheilijaansa.

Heikki Mikkola ajoi mestaruudet alle 500-kuutioisten luokassa vuosina 1974, 1977 ja 1978 sekä alle 250-kuutioisissa vuonna 1976 ollen ensimmäinen motocross-kuljettaja, joka oli voittanut sekä 250- että 500-kuutioisten mestaruudet. Mikkolan edustama valmistaja MM-tasolla oli ensin Husqvarna ja kaudesta 1977 alkaen Yamaha. Lisäksi Mikkola voitti kolme muuta MM-mitalia, kahdeksan Suomenmestaruutta, moottorikelkkojen Suomenmestaruuden ja MM-joukkue pronssin.

” ”Lentävä suomalainen” oli ajouransa aikana tunnettu sinnikkyydestään, rämäpäisestä ajotyylistään sekä erinomaisesta fyysisestä kunnostaan.”

Esitän, että maailmanmestari Heikki Mikkolan kunniaksi nimetään Lopelta esimerkiksi oma tie ensi vuonna kun tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä kun Mikkolasta tuli kaikkien aikojen ensimmäinen molempien luokkien mestari.

Lopella 30.11.2015
Timo Heinonen

Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja

Kommentit