Tokmannin 189. myymälä avattiin Lopen Launosiin – Voisiko Pehtoorista syntyä koko maan kattava Tokmanni Herkku -lähiruokaketju?

Blogi, tiistaina 18.06.2019

Tokmanni avasi tänään Lopelle uuden suuren tavaratalonsa. Vanha Säästö-Karien tuttu liikepaikka muuttui kuukaudessa Tokmannin väreihin ja näin koko maan etelästä pohjoiseen kattava ketju sai 189. liikkeensä. Lopen Tokmanni on myös sarjassa ainutlaatuinen. Lopelle avattiin myös ketjun Outlet-myymälä ja aikanaan Jenita Väkiparran ja Tiina Seppälän kanssa ideoimamme Pehtoori -lähiruokakauppakin sai jatkoa. Esitinkin aamulla varhain ennen ovien avaamista, että voisiko Pehtoorista kehittyäkin koko Tokmannin ketjun kattava lähiruokakauppaketju? Eikös sopiva nimi olisi sille sitten Tokmannin Herkku?

Launosissa sijaitseva noin 3 000 neliömetrin kokoinen myymälä sijaitsee vilkkaan 54-tien varrella Lopen ja Riihimäen puolessa välissä. Outletin ja Pehtoorin myötä kauppa tullee olemaan myös monen kauempaakin tulevan Tokmanni ja me odotammekin Lopella kaupan tuovan merkittävästi elinvoimaa myös muutenkin Lopelle. Tokmanni tarjoaa ”monipuolisen ja jatkuvasti uudistuvan valikoiman esimerkiksi kauneuteen, terveyteen ja hyvinvointiin, siivoukseen, kodin sisustukseen ja kunnostuksen sekä erilaisiin sesonkeihin liittyviä tuotteita”. Tämän alan kaupoista Tokmanni on myös monipuolisin siinäkin mielessä, että niissä on myynnissä myös runsaasti vaatteita ja asusteita, kuivaelintarvikkeita sekä vapaa-ajan, kodintekniikan ja viihteen tuotteita. Shop in shop periaatteella toimivassa Pehtoorissa on sitten lisäksi tarjolla useiden loppilaisten ja lähiseudun tuottajien tuotteita ja erillisessä puutarhamyymälässä pihaan ja puutarhaan liittyviä tuotteita, kuten vuodenaikaan sopivia työkaluja ja kasveja sekä nestekaasua.

Kaupassa on myös panostettu poikkeuksellisen paljon avariin kulkureitteihin ja myös opasteet ovat kattavia ja tuotealueet muodostavat selkeitä kokonaisuuksia. Tänään jo moni avajaisiin tullut tätä kehuikin. Hyvä lisä on myös se, että Launosten myymälässä on pienelektroniikkaromun kierrätyspiste, palautusautomaatti pulloille ja tölkeille, Veikkauksen pelipalvelut sekä Postin Smartpost-pakettiautomaatti. Muiden Tokmannien tavoin Lopen myymälä palvelee asiakkaitaan myös Tokmannin verkkokaupassa tehtyjen tilausten noutopisteenä.

Kiitos vielä hienoista avajaisista ja ennen muuta upeasta kaupasta. Arvokas ja iso juttu meille Lopelle ja loppilaisille. Ja palvelee totta kai myös tuhansia kesäloppilaisia ja myös asiakkaita laajemmaltakin alueelta. Kannattaa siis poiketa ja samalla matkalla vaikka muissakin Lopen kaupoissa ja vaikka kahvilla!

Lopen jatkoksi Tokmannin tavoitteena on nyt kasvattaa myymäläverkostonsa yli 200 myymälään ja lisätä vuosittain uuden myyntipinta-alan määrää nettomääräisesti laskettuna noin 12 000 neliömetrillä, mikä tarkoittaa noin viittä uutta tai uudelleensijoitettua myymälää. Kuluva vuosi on jo ollutkin Tokmannille erittäin vilkas. Aiemmin tänä vuonna Tokmannin väki kertoi avanneensa jo kahdeksan Ale-Makasiini-ketjumyymälää, kaksi TEX-ketjumyymälää ja yhden Säästökuoppa-myymälän Tokmanni-brändinimellä sekä uuden myymälän Tampereen Tesomalla. Lisäksi Tokmanni muutti uusiin liiketiloihin Hangossa ja Juuassa sekä avasi myymälänsä uudistettuna Kajaanin Kehräämöntiellä ja uudistettuna ja laajennettuna naapurissamme Janakkalan Turengissa. Lisäksi Siilinjärvellä Tokmanni keskitti kaikki myymälätoimintonsa pitkään palvelleeseen Tokmannin myymälään sulkemalla läheisessä liiketilassa toimineen Ale-Makasiini-myymälän. Ja vielä syksyn aikana Tokmanni tulee laajentamaan myymäläverkostoaan kahdelle uudelle paikkakunnalle, Vääksyyn ja Virroille. Kovaa kasvua ja hienoa, että palveluita tuodaan myös pienempiin kuntiin ja maaseudullekin.

Eduskunnassa sitten tänään järjestäytymiskokouksia ja työhaastatteluja ja näin pikkuhiljaa arki alkaa tulla sinnekin. Hallitus antoi tänään ensimmäisen lisätalousarvionsa ja erityisen iloinen olin siitä, että liikenneministeri osoitti 11 miljoonaa suunnittelurahaa pääradalle. Tämä oli nyt välttämättömyys, jotta iso kymmenvuotinen työ jatkuisi myös tulevalla EU:n rahoituskaudella. Hankkeen suunnitelmien tulee olla kauden alkuun mennessä valmiina ja nyt se vielä nipinnapin mahdollista. Muuten palaan lisurin asioihin ensi viikolla, kun eduskunta käsittelee sen.

Kommentit