Timo Heinonen: Rautateiden henkilöliikenteen kilpailu parantaa yhteyksiä

Uutiset, keskiviikkona 09.08.2017

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnassakin toimiva Timo Heinonen on tyytyväinen selkeisiin askelmerkkeihin rautateiden henkilöliikenteen avaamiseksi kilpailulle.

-Kilpailu tulee parantamaan junavuoroja ja myös hinnat tulevat laskemaan. Sujuva liikkuminen on tärkeä osa tämän päivän arkea ja sen jokaisen palasen pitää toimia parhaalla mahdollisella tavalla, toteaa Timo Heinonen.

Jo aiemmin sovitut raideinvestoinnit mm. pääradan lisäraidepari, Riihimäen asemanseudun remontti ja jo tehdyt parannukset mm. kolmioraide saadaan tätä kautta parhaaseen mahdolliseen käyttöön.

VR:n yksinoikeudesta liikennöidä maamme rataverkolla luovutaan ensi vuosikymmenellä. Tehty päätös avaa muillekin toimijoille mahdollisuuden tulla rautateiden henkilöliikennemarkkinoille.

-VR:n junavuoroja on nyt vähennetty mm. IC-junien pysähdysten osalta Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Olen varma, että tämän myötä löytyy myös toimijoita joita kiinnostaa näiden ihmisten sujuvat työmatka- ja opiskelumatkustaminen. Vuoroja tulee varmasti lisää ja myös edullisempia hintoja.

Raidenliikenteen kilpailun avaamiseen velvoittaa EU:n rautatiepaketin täytäntöönpano. EU:n tavoitteena on edistää kilpailua rautateiden henkilöliikenteessä. Valtaosassa EU- jäsenmaita rautateiden kotimaan henkilöliikenne on jo avattu kilpailulle.

Kommentit