Timo Heinonen: Veteraaneista pidetään entistä parempaa huolta

Uutiset, keskiviikkona 09.08.2017

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan jäsen Timo Heinonen on tyytyväinen valtiovarainministeri Petteri Orpon vuoden 2018 budjettiesitykseen missä nyt itsenäisyyden juhlavuonna lisätään määrärahoja veteraanien kuntoutukseen.

-On tärkeä, että sotiemme veteraanien määrärahat eivät laske vaan koko ajan vanhenevista kunniakansalaisistamme voimme pitää entistä parempaa huolta, toteaa Timo Heinonen.

Sotavammalain mukaisten avohuoltopalvelujen kustannusten korvaamiseen osoitetaan Petteri Orpon johdolla laaditussa budjettiesityksessä 15 miljoonan euron lisäys.

-Lisäksi ensi vuoden talousarviossa on huomioitu kunnallisiin avopalveluihin oikeuttavan haitta-asterajan alentaminen lievemmin vammaisille sotainvalideille 15 prosentista 10 prosenttiin. Lisää rahaa varataan 5,2 miljoonaa euroa ensi vuonna.

Suomi kiittää itsenäisyyden juhlavuonna myös virolaisia vapaaehtoisia rintamasotilaita, joiden rintama-avustus korotetaan 590 eurosta 2000 euroon. Lisämäärärahan tarve tähän on 50 000 euroa.

-Nämä ovat arvovalintoja joista olen erittäin tyytyväinen. Ilman omien miesten ja naisten, mutta myös meitä auttaneiden ulkomaalaisten sotilaiden tekoja maamme voisi tänään olla aivan toisenlaisessa tilanteessa. Olen iloinen, että valtiovarainministeri Petteri Orpo piti kiinni siitä, että veteraanien hoito- ja kuntoutusrahat pidetään riittävällä tasolla.

Kommentit