Kansanedustaja Timo Heinonen aloitti päiväkotivierailut Läyliäisten päiväkoti Pellavasta

Uutiset, maanantaina 28.08.2017

Kansanedustajat päiväkodeissa -teemaviikkoa vietetään tällä viikolla ympäri Suomea. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda edustajat päiväkoteihin tapaamaan lapsia ja lukemaan oman lapsuutensa lempikirjoja.

– Samalla kansanedustajat tutustuvat päiväkotien arkeen ja mahdollisuuksiin uudistaa ja parantaa lasten kehityksen kannalta ensiarvoisen tärkeää varhaiskasvatusta. Varhaiskasvatuksen järjestäjille ja päiväkotien henkilökunnalle tarjoutuu tilaisuus tuoda päättäjille viestiä päiväkotien arjesta iloineen ja suruineen, Heinonen kertoo.

Kansanedustaja Heinonen aloitti päiväkotivierailut naapurikylästä, Läyliäisten päiväkoti Pellavasta. Heinonen toi mukanaan kasan lapsuuden kirjoja, joita hän esitteli lapsille ja luki ääneen muutaman suosikkisadun. Lapset kuuntelivat innoissaan kansanedustajaa ja esittivät myös omia kysymyksiä kansanedustajan työstä. Varhaiskasvatuspäällikön kanssa jutellessa esille nousi huoli suurista ryhmäkooista ja pienistä tiloista.

– Onko todellakin niin, että 40 lapsen kesken jaetaan vain kolme wc-tilaa, Heinonen pohtii ihmeissään.

Päiväkodista jatkettiin vierailua Läyliäisten kouluun, jossa esikouluryhmät toimivat juuri keväällä valmistuneissa tiloissa. Täällä lapset olivat miettineet valmiiksi kysymyksiä kansanedustajalle.

– Esikoulussa lapset esittivät jo kiperiä kysymyksiä ja toiveita, kuten turvallisesta koulumatkasta, Heinonen kertoo.

Heinonen jatkaa päiväkotivierailuja keskiviikkona 30.8., jolloin hän suuntaa Riihimäelle Peltosaaren esikouluun ja Janakkalan Harvialan päiväkotiin.

Kansanedustajat päiväkodeissa -teemaviikko on eduskunnan ohjelmaa Suomen itsenäisyyden juhlavuonna, jonka teemana on Yhdessä.

Kommentit