Timo Heinonen: Koulupihojen oltava avoimia kaikille

Uutiset, lauantaina 01.12.2018

Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen avasi 1.12.2018 kotikunnassaan Lopella Joentaan Koulun uuden koulupihan. Lopen kunta panosti neljän kyläkoulunsa koulupihoihin kuluvan vuoden aikana yhteensä 160 000 euroa ja tavoitteena oli lisätä koulupihojen toiminnallisuutta ja liikunnallisuutta. Rahalla kehitettiin Joentaan Koulun lisäksi myös Kormun, Pilpalan ja Länsi-Lopen Koulujen koulupihoja.

– Halusimme panostaa nyt lisää kyläkoulujen pihoihin. Aiemmin hankimme taajamiin lähiliikunnan pelikentät ja laitoimme muutenkin koulupihat kuntoon ja nyt tänä kesänä oli vuorossa erityisesti nämä kyläkoulumme. Kolme koulua halusi myös ns. Ässä-pelikentän ja jotain muuta sen lisäksi ja Joentaakse rakennettiin sitten keinuja, lentopallokenttää ja myös jo olemassa oleva pelikenttä saa vielä uuden alustan ja korit. Se tullee toimimaan lähipelikentän tapaan sitten kesäisin niin koripallon, salibandyn ja ehkä jalkapallonkin kenttänä, kertoi Timo Heinonen.

Heinonen kertoi idean koulupihojen liikunnallistamiseen tulleen edelliseltä nuorisovaltuustolta minkä puheenjohtaja Rosa Laineen tekemän aloitteen myötä kenttiä ryhdyttiin rakentamaan Läyliäisten kentän jälkeen muuallekin. Tälle vuodelle kunnavaltuusto päätti panostaa erityisesti kyläkoulujen pihoihin.

-On tärkeää, että koulupihat pidettäisiin kaikkialla aina kouluaikojen ulkopuolella avoimina kaikille. Olen aika-ajoin kuullut huolestuttavia viestejä kun vartiointiliikkeiden väki ja muut ovat ajaneet lapsia ja nuoria pois koulujen pihoilta. Jos siellä on mahdollisuus pelata ja leikkiä niin kyllä se pitäisi olla aina luvallista ja mahdollista. Tässä on hyvä tarkentaa vielä ohjeistuksia ympäri Suomen, totesi Heinonen, joka toimii myös Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtajana.

Joentaan Koulupihan avajaisissa uuteen kyläkeinuun hyppäsivät myös kylän vanhemmat miehetkin ja hauskaa oli kaikilla. Samaan aikaan avajaisten kanssa kyläyhdistys järjesti koululla joulumyyjäiset ja tarjosivat kylänväelle glögiä, pipareita ja joulupuuroakin.

Kommentit