Kansanedustaja Timo Heinonen: Hallituspuolueiden lisäykset tärkeitä Hämeelle

Uutiset, keskiviikkona 05.12.2018

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan Kokoomuksen vastaavana toimiva Timo Heinonen on tyytyväinen hallituspuolueiden kesken tehtyihin budjettilisäyksiin vuodelle 2019. Keskustan, Kokoomuksen ja Sinisten vastaavat pääsivät sopimukseen yhteensä 60 miljoonan euron kohdennuksista valtion talousarvioon.

-Pidimme tärkeänä, että panostamme merkittävästi lisää osaamisen ja sivistyksen sektorille. Ja toisena painopisteenä oli kasvua ja elinvoimaa tukevat liikennehankkeet, kertoi Timo Heinonen, joka oli vetovastuussa Kokoomuksen osalta neuvotteluista valtiovarainvaliokunnassa.

Isoimmat panostukset tulivat koulujen kerhotoimintaan 3 miljoonaa, liikkuvan varhaiskasvatushankkeeseen aloittamiseen miljoona ja alakoulujen tasa-arvon vahvistamiseen kaksi miljoonaa euroa. Lisäksi seuratukeen osoitettiin miljoona euroa harrastusmaksujen alentamiseksi.

 

Riihimäen liityntäpysäköinti parantaa työmatkaliikennettä.

Hämeeseen Heinonen sai neuvoteltua myös merkittävästi lisäpanostuksia. Riihimäen VT3 liityntäpysäköinnin rakentamiseen Herajoen risteysalueelle varataan 200 000 euroa ja kantatie 54 saa riista-aitaa lisää Topenolta Riihimäelle 370 000 euron summalla. Kyseisellä tieosuudelle on tapahtunut vuosittain lähes sata peurakolaria. Isona hankkeena mukana on myös Selänojantien korjaus (400 000e) Riihimäeltä Hausjärvelle.

-Nämä oli sellaiset nostot mitkä halusin nyt saada mukaan. Lisäksi isompana toin mukaan pienempien teiden kelirikkokorjauksia eri hämäläiskuntiin.

Liikennepaketissa osoitetaan peruskorjausvarat mm. Janakkalan Tanttalantielle, Padasjoen Auttoinen-Porasa 3200-tielle, Tammelaan Ojajärventielle ja Lopella Järventaustantielle ja Hirvijärventielle.

-Nämä tiet eivät mahtuneet kelirikkorahoitukseen, mutta tätä kautta niille nyt rahoitus järjestyi. Pidin tätä tärkeänä, kun mm. kyseisten teiden kunto ihmetytti myös keväällä liikenneministeri Anne Berneriö, kun hän kanssani niillä vieraili. Korjaustarve oli ilmeinen ja nyt kun pystyi niin halusin niille rahaa varata.

Lisäksi erillisellä kelirikkorahoituksella korjataan mm. Tammelan Teurontie, Hausjärven Puujaantie ja Lopen Mustajoentie.

Hämeestä lisäksi hallituspuolueiden lisäysesityksellä Hämeenlinnan Liesontie-Porraskoskentie peruskorjataan ja asfaltoidaan 900 000 euron määrärahalla. Myös Asikkalan Rutalahdentien kunnostamiseen tulee ensi vuodelle 300 000 euroa sekä tieturvallisuuden parantamiseen välillä Kurhila-Hillilä-Asikkalan kirkonkylä 750 000 euroa.

Kaiken kaikkiaan liikennehankkeita lisätään ensin vuoden budjettiin noin 25 miljoonalla eurolla.

 

 

Luontokohteisiin merkittävästi lisärahoitusta – Aulanko ja Liesjärvi-Torronsuo kärkikohteina

Luontokohteisiin osoitetaan myös merkittävästi lisää rahoitusta. Hämeestä mukana ovat Aulangon Näkötornin peruskorjaus 200 000 eurolla ja Liesjärvi ja Torronsuo korjaus ja kehittämistyöt 400 000 eurolla.

-Lisäksi EVO:lle osoitetaan 150 000 euroa ja pienempänä Melkuttimen ja Luutaharjun tiet ja Komion suojelualueen rakenteet saavat 50 000 euron korjausrahoituksen.

-Kävin näitä kohteita katsomassa syksyllä ja korjaustarpeet olivat ilmeiset. Nostin ne nyt listalle ensi vuoden kärkihankkeiksi.

-Lisäksi johtamassani jaostossa nostimme uutena painopisteenä ja kehittämiskohteena esille esteettömien luontokohteiden lisääminen Luontopalveluiden kohteisiin. Tämä on uusi painotus ja varasimme siihen 300 000 euroa ja lisäksi jatkoimme autiotupien korjauksien lisärahoitusta 200 000 eurolla.

Ympäristöjärjestöille esitetään lisäksi 100 000 euroa lisärahoitusta ja myös Metsästäjäliitolle mm. kosteikkojen rakentamiseen 100 000euroa.

Heinonen kertoi hallituksen esitykseen lisätyn myös 250 000 euroa oikeusiasiamiehelle vanhusasioiden valvontaan ja myös 100 000 euroa mediatuomarijärjestelmän laajentamiseksi valtakunnallisesti. Myös sosiaali- ja terveysministeriöön lisättiin varoja laaturekistereihin.

-Pienempiä, mutta toiminnan kannalta tärkeitä lisäyksiä olivat Heinolan Lintutarhan 50 000 euron toimintatuki. Tämän saimme vielä viime metreillä mahtumaan mukaan, totesi Timo Heinonen.

Hallituspuolueiden vastaavina eduskunnan lisäyksistä ensi vuoden budjettiin neuvottelivat keskustan Timo Kalli, Kokoomuksen Timo Heinonen ja Sinisten Matti Torvinen.

-Tämä oli nyt ensimmäinen kerta kun kannoin Kokoomuksen osalta päävastuun näistä neuvotteluista. Yhteistyö sujui hyvin ja ratkaisuihin päästiin kohtuullisen helpolla. Tarpeita oli paljon ja kaikki ei tietenkään mahtunut mukaan, mutta kokonaisuus on minusta hyvä ja hallituksen pohjaesitystä täydentävä. Haluankin kiittää kollegoitani, mutta myös eri jaostoissa työtä tehneitä kansanedustajia, kiitteli Timo Heinonen.

Kommentit