Täyttä ravia – Kuninkuusraveissa lakeuksilla

Blogi, sunnuntaina 01.08.2021

Aikainen lintu madon nappaa 🙂 Vai miten se menikään. Tänään aamuvarhaisen junalla Riihimäen ja Hämeenlinnan kautta lakeuksille ja Seinäjoen Kuninkuusraveihin. Keskustalainen kollegani ja ystäväni Pasi Kivisaari laittoi kutsua tulemaan ja minä vastasin myöntyvästi. Totta kai, kun kyse raveista ja vieläpä Kuninkuusraveista.

Kuninkuusravien ensimmäiset lähdöt ravattiin jo eilen lauantaina. Avausstarttien eli 2 100m matkojen jälkeen Ravikuningattaren kruunuun otteen otti Hetviina ja Ravikuninkaan kruunuun titteliään puolustava Evartti. Tänään sitten edessä vielä 1 609 metrin ja peräti 3 100 metrin startit. Kaikki siis vielä avoinna.

Seinäjoen Kuninkuusraveissa ehdin myös muutamaan otteeseen Kokoomuksenkin raviteltalle. Tässä samaan aikaan paikallisten kokoomuslaisten kanssa talkoilemassa mainio kollegani Mari-Leena Talvitie. Onnistunut viikonloppu myös Kokoomusteltalla. Tavattavissa vaalien välissäkin.

Aamun pieni usva ja sadekin muuttunut nyt jo kesäpäivän auringonpaisteeksi ja VR vie Heinosta Sienäjokea kohden.

…..

Uudet ravikuninkaalliset on nyt kruunattu!

Vuoden 2021 ravikuningatar on Suven Sametti. Vuoden 2021 ravikuningas on Evartti. Upeat finaalit tänään ja mahtavat kruunupäät vuodeksi kohti Forssan Kuninkuusraveja.

Suven Sametti on nuori, vasta 6-vuotias tamma eli kruunuja ehtii tulla uralla vielä vaikka kuinka monta. Nykyisinhän hevonen saa osallistua raveihin aina 15-vuotiaaksi asti. Mutta kyllä myös Evartin voittoa voi suitsuttaa, sillä ori oli paras myös viime vuonna. Tuplakunkku ja Forssassa ura voi vielä jatkua hyvinkin. Ja kyllähän Evartin menestystä tänä vuonna voi pitää myös pienenä ihmeenä muutenkin, sillä sillä oli vielä muutama kuukausi sitten vakavia terveysongelmia.

Mutta kruunut siis jakoon kolmen lähdön yhteisajalla ja tälläkin kertaa kuningatarkisan voittajan ja hopeamitalistin välinen ero oli 0,4 sekuntia ja kuninkuuskisan 1,6 sekuntia. Supertasaista siis.

Upea ravipäivä siis takana ja nyt kello 22.16 ja tunnin odottelu junanvaihdossa Tampereella. Näin siis vasta huomisen puolella kotona.

Niin ja ensi vuonna sitten Kuninkuusravit meillä Kanta-Hämeessä. Pilvenmäki Forssassa isännöi silloin kruunupäiden taistelua. Sitä odotellessa ehtii toki tapahtua paljon ja monenlaista. Nyt eteenpäin.

Muutama tunnelmakuva Seinäjoen Kunkkareiden päätös- ja ratkaisupäivältä. Aivan käsittämättömän kovia lähtöjä ja upeaa taistelua. Onnea siis kaikille osallistujille.

 

 

 

Kommentit