Heinäkuun viimeinen, mutta ei suinkaan kesän – Mikkolan Suoramyynnin Kesämarkkinat, Läykän Peräkonttikirppis, Salonkylän kyläpäivät ja Perunakuoppakahvila

Blogi, lauantaina 31.07.2021

Heinäkuun viimeinen, mutta ei suinkaan vielä kesän viimeinen päivä. Tänään nimittäin tapahtui ja monessa. Itsekin jälleen olin liikkeellä. Tämän kesän Kesäkiertueeni on ollut koronan takia aiempia suppeampi, mutta on sitä tähänkin kesään markkinoita ja tapahtumia mahtunut. Tänään oli Maakylässä perinteiset Mikkolan Suoramyynnin Kesämarkkinat ja myös Läyliäisissä Sekatavarakaupan, Valtakukan ja Ritvan lahjapajan piha-alueella oli kesämarkkinatunnelmaa ja musisointia ja torimyyntiä. Eilisen illan sadekin oli jo antanut periksi ja väkeä kivasti liikkeellä.

Tunnelmia kesäkierrokselta…

Monia hyviä keskusteluja niin teiden kunnosta, järviemme tilasta ja myös valtakunnan politiikasta kierroksen aikana. Ja muutamia mainioita uusiakin ideoita niin eduskuntaan vietäväksi kuin kotikunnankin viihtyisyydenkin parantamiseksi. Itseasiassa oikein alkoi jälleen sormet syyhytä, että pääsisi ns. normaalisti sorven ääreen.

Iso kiitos Mikkolan väelle ja Läykän väelle hienoista kesätapahtumista. Tällaisia markkinoita Loppi tarvitsee ja toivottavasti saamme jälleen tulevaisuudessa myös Lopenkin Torille vetovoimaisia markkinatapahtumia ja muunkinlaisia tapahtumia. Tuntuu, että enää ei pelkät myyjät ja arvat vedä väkeä, vaan markkinoilla pitää olla muutakin ohjelmaa, nähtävää ja koettavaa. Yritetään näitä ideoida ja jalostaa tekijöille eteenpäin. Minua jotenkin niin kiehtoisi se Lopen uuden Perunan ympärille rakentuva toritapahtuma, missä siis olisi erilailla Lopen Perunaa myös syötäväksi tarjolla? Uuden perunan ranuja, uuden perunan lohikeittoa, uuden perunan pyttipannua jne? Ja totta kai kappakaupalla Timoja 🙂 Olisiko tässä sellainen Lopen omaleimaisen tapahtuman paikka?

Tänään kävin Läyliäinen-Maakylän kierroksen jälkeen sitten Salonkylässä. Siellä myös kirpputoria ja paljon muutakin. Mielenkiintoista oli myös jutella pidempään Rautakosken Ruukista ja myös siitä, että käytettiinkö siellä tehdyissä työkaluissa kirveissä ja muissa RB-leimaa vai eikö? Oletko sellaista koskaan nähnyt? Ja toki mielenkiintoista oli nähdä myös kylän museossa vanha pesukone. Rannan Arvi esitteli minulle Iiro Viinasen isän keksinnön saloja. Aikamoista historiaa. Ja Salonkylästä sitten Rautakoskentietä matka jatkui kahville Räyskälän Perunakuopalle. Se on yksi kesäisen Lopen ehdottomasti idyllisimmistä paikoista ja tänäänkin herkut täydellisiä ja samaa luokkaa myös palvelu ja tunnelma. Tänäänkin pernakuopalla oli myynnissä mm. uudensadon valkosipuleja ja Hakkapeliitta Pottuja eli ”Uudet Potut Grilliin” monissa mauissa. Ja kahvipöydässä makuina tietenkin satokautta parhaimmillaan karviaisen, punaherukan, mustikan ja vadelman kautta.

Se on kesä nyt!

 

 

 

Kommentit