Tänään tasan 15 vuotta sitten – Kiitollinen jokaisesta päivästä ja vaikeistakin hetkistä

Blogi, perjantaina 18.03.2022

Niin se aika juoksee ja on juostu itsekin…

Tänään siis tasan 15 vuotta sitten järjestettiin Suomessa eduskuntavaalit. Maaliskuun 18. päivänä 2007 tulin valituksi ensikertaa eduskuntaan ja sen jälkeen onkin ehtinyt tapahtua monenlaista. Päällimmäisenä tänäänkin kiitollisuus. Kiitollisuus siitä, että olen tätä arvokasta työtä isänmaan eteen saanut tehdä. Kantaa tärkeää vastuuta kotimaasta, sen tästä päivästä ja sen tulevaisuudesta.

Takarivin Taaveinakin meidät tunnettiin 🙂 Puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen jututtamassa meitä eduskunnan täysistunnossa. Oikealta Sampsa Kataja, Henna Virkkunen, minä ja Petteri Orpo.

Samaan aikaan kanssani eduskunnan takapenkkiin istuivat mm. sellaiset ystävät kuin Henna Virkkunen, Petteri Orpo ja Sampsa Kataja. Hetken aikaa itse istuin kaikkien hämmästykseksi aivan salin etuosassa. Syy tähänkin selvisi pian nimittäin nykyisin Tasavallan presidentin tehtävää hoitava Sauli Niinistö tuli valituksi eduskuntaan samoissa vaaleissa ja hänen perinteenä ja tapana oli istua tuolla takapenkissä aina samassa paikassa – juurikin samassa, mikä minulle nyt eduskuntaryhmän nuorimpana oli lankeamassa. Kun Sauli sitten siirtyi puhemieheksi, niin minä siirryin hänen paikalleen takarivin neljän penkin pulpettiin.

Yhteensä siis 5475 päivää nyt takana ja monenlaista nähty ja koettu. Paljon hienoja hetkiä ja yhdessä tekemistä. Mutta myös vaikeita hetkiä ja ratkaisujen tuskan painetta. Selvitty on ja eteenpäin Suomea viety. Nytkin maatamme haastetaan oikein kunnolla, mutta periksi emme anna. Emme taivu.

Olimme ajatelleet, että tässä maaliskuulla olisimme pitäneet perinteen mukaan pienet juhlatkin. Korona kuitenkin ne suunnitelmat sysäsi eteenpäin ja nyt myös Ukrainan Putinin sota. Päivän olemme kuitenkin yhdessä kasvattajaseurani

Lopen Kokoomuksen kanssa kalentereihimme nyt varanneet ja paikankin. Juhlimme siis Vanajanlinnassa lauantaina 24.9.2022 juhlaseminaarilla ja iltajuhlalla. Laittakaapa siis vanhat ja uudet ystävät päivä ylös ja juhlaan voitte jo myös ilmoittautuakin mukaan. Juhlaseminaarikin rakentuu jo hyvää vauhtia ja luvassa päivällä silloin myös mielenkiintoista antia Vanajanlinnan Ryti-salissa.

Kevät menee nyt kuitenkin työn touhussa. Juhlaan ei nyt ole aikaa eikä paikkaakaan. Itseasiassa paraikaa täällä itsekin koronan kourissa olen. Mutta lupaan kahvikupin juhlapäivän kunniaksi ottaa. Tänään yksin, mutta otetaanhan yhdessä sitten syksymmällä. Toivoisin, että sinäkin tulisit mukaan!

Kommentit