”Tämän lattian suljin 10.8.2021” – Koronakesän nikkarointina Pekkalan metsä sai kyttikopin

Blogi, tiistaina 10.08.2021

Kesän viimeisiä vapaapäiviä ja tänä kesänä olen Pekkalan lähimetsään tehnyt kyttikoppia. Muutamia vuosia sitten teimme läheiselle Niittumäelle Lopen Uupuneen Laavun ja nyt metsä sai sitten Rantasuon ja Niittumäen väliin kyttikopin. Peurakanta täällä erittäin runsas ja myös kauriita ja rusakoitakin hyvin. Kyttikoppi tulee siis tarpeeseen.

Tänään sitten laitoin kyttikoppiin lattia vanhasta paksusta lehtikuusesta sahatuista laudoista. Saavat siis kestää aikaa ja toivottavasti koppi muutenkin saa seistä jaloillaan pitkään.

Uusi jahtikausi jo tuloillaan ja näyttää siltä, että riistaa metsissämme riittää. Alkavalle metsästyskaudelle 2021 – 2022  Suomen riistakeskuksen tänne Etelä-Hämeen toimialueelle myönnettiin nyt peräti 1266 hirven ja 12 638 valkohäntäpeuran pyyntilupaa. Viime vuoden luku oli hirven osalta 1501 ja valkohäntäpeuran pyyntilupia oli 11 141. Valkohäntäpeuran pyyntilupia myönnettiin siis jälleen enemmän kuin koskaan ja eteläisen Hämeen korkeimmat peuratiheydet löytyvät Urjalan, Jokiläänin lisäksi juuri täältä meiltä Lopen riistanhoitoyhdistysten alueelta.

Mutta tänään ehdin aamulla hetkeksi hommiin metsään. Tekikin hyvää ja sitten loppupäivä jo taas töiden parissa. Niin se politiikan syksy sieltä pikku hiljaa tekee tuloaan.

Niin ja laitan sitten kuvaa, kun kyttis valmis ja jahtikausi saa tulla 🙂

 

Kommentit