Tämä ei ole maksettu mainos, vaan tyytyväisen käyttäjän suositus

Blogi, keskiviikkona 23.10.2019

Miesflunssa.

No, eipä ole se eikä muutkaan flunssat Heinosta enää kiusanneet. Eikä muuten ole edes kurkku ollut kipeänä eikä ääntäkään ole menetetty.

Syy on tämä mainos sinkkisuihke. Tätä saa useammaltakin eri valmistajalta eli sinänsä en suosittele mitään yhtä tiettyä merkkiä vaan yleensä sinkkisuihketta.

Ensimmäisen kerran törmäsin tähän suihkeiseen helmikuussa 2018 Etelä-Korean Pyeongchangin olympialaisissa. Kurkku oli tulossa kipeäksi ja apua tarjosi Hiihtoliiton lääkärin lääkärilaukku. Maaritin laukusta sain ensimmäiset suihkeet sinkkiä ja vinkillä, että ”ota heti kun ensimmäinen kutina kurkussa tuntuu”. Siis se sellainen minkä kaikki tietää tarkoittavan kurkkukivun tuloa ja flunssaa.

Otin neuvosta vaarin. Tuon helmikuun 2018 jälkeen en ole kurkkukipua kertaakaan kokenut. Se on aina jäänyt siihen ensikutinaan ja sen jälkeen päivän tai kahden sinkkisuihkutteluun. Tätä ennen olin aina kurkkukipeänä kerran loppukesästä, aika usein heinä-elokuun vaihteessa, Neste Rallin aikaan. Selostaja siis söi kurkkulääkkeitä ja antoi mennä. No tämä vuonna ei kurkku ollut kipeänä ja saatiin selostaa ihan kirkkaalla äänellä. Toisen kerran yleensä kurkku oli vuosittain kipeänä näinä ensimmäisinä märkien kenkien aikoina ja kolmannen kerran tai ensimmäisen kerran miten sen nyt haluaa laskea heti alkuvuodesta sydän talven aikana.

Mutta siis nyt olen ollut sinkkisuihkeen kanssa tervemies ainakin kurkun osalta.

Tämä ei siis ole maksettu mainos eikä mainos lainkaan vaan tyytyväisen miehen vahva suositus. Kokeile sinäkin. Hae tällainen pieni pullo valmiiksi. Kun se ensimmäinen kurkun pieni kutina iskee niin suihkauta siitä neljä viisi suihketta ympäri suuta. Toistele muutaman kerran. Uskoisin, että kurkkukipu ei tule.

Kello nyt jo 16.05 ja kotimatkalla junassa. Aamulla junat myöhässä kaatuneen tavaravaunun takia isolta osin. Nyt taas mennään ajallaan.

Eduskunnassa tänään ekonomien kanssa taustatyötä liittyen talouteen ja myös Kokoomuksen vaihtoehtobudjettiin. Täysistunnossa tänään keskustelussa mm. kuntatalouden vaikeneva tilanne, mutta myös Rinteen hallituksen saama EU:n nootti. EU on jo huolissaan siitä mihin suuntaan Rinne on joukkoineen maamme taloutta viemässä. Kreikan tie vertaus ei siis ole enää kovinkaan kaukana.

 

Kommentit