”Talous on sittenkin vain taloutta. Ihmiselämät ovat eri arvossa. Keskitytään nyt siihen, että pysytään terveenä. Terveet ihmiset hoitavat sitten aikanaan talouden kuntoon.”

Blogi, perjantaina 13.03.2020

”Talous on sittenkin vain taloutta. Ihmiselämät ovat eri arvossa. Keskitytään nyt siihen, että pysytään terveenä. Terveet ihmiset hoitavat sitten aikanaan talouden kuntoon.”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhuttelevat sanat eilen illalta jäivät mieleen. Näin se lopulta on. Huolehditaan nyt, että kaikki menee hyvin ja hallitusti. Presidentti sanoi myös osuvasti ja hienosti – 2tässä tilanteessa kun joudutaan ottamaan fyysistä etäisyyttä, niin otettaisiin enemmän henkistä läheisyyttä”.

Eduskunnassa jo nyt hiljaista. Talosta valtaosa muusta henkilökunnasta siirtynyt etätöihin. Nähtäväksi jää mitä eduskunnan kanssa tehdään. Luulen, että tulemme vielä mekin tässä jäämään pois. Talossa ei tällä hetkellä juurikaan hallituksen esityksiä käsiteltäväksi ja näin ollen ei syytä turhiin täysistuntoihin. Jos sitten valmiuslain käsittelyä tarvitaan niin se tulee totta kai hoitaa ja myös muut välttämättömät asiat.

Olen varma, että tästäkin selviämme.

Niin myös selvittiin Talvisodasta. Talvisodan päättymisestä tänään tasan 80 vuotta. Vaikka liput oli silloin piolessa tangossa niin itsenäisyys säilytettiin. Kiitos sitä puolustaneille!

Pitkä päivä ja erityisen raskas viikko takana vaikka kalenteri tyhjenikin rajusti. Koronavirus levinnyt edelleen ja tulee leviämään vielä paljon pahemmin. Onneksi nyt tehty tärkeitä ratkaisuja eri puolilla yhteiskuntaamme ja tässä tilanteessa itse kukin voi tehdä paljon.

Huomenna piti lähteä Pariisin kautta Afrikkaan. Nigeria ja Norsunluurannikko kohteita. Sen matkan jo hyvissä ajoin alkuviikosta omatoimisesti peruin. Ensi viikko tärkeää olla Koti-Suomessa niin töiden takia kuin myös perheenkin takia. Ja myös vastuullisesti olla matkustamatta. Nyt kaikki ulkomaanmatkat syytä jokaisen perua ainakin kuukauden tai kahden ajalta. Ensi viikolla edessä varmasti lisää toimia ja todennäköisesti tilanne etenee nopeasti jo viikonlopun aikana. Seurataan siis tilannetta ja tehdään ratkaisuja tarvittaessa nopeasti ja mielellään myös etunojassa niin kuin kirjoitin jo aiemminkin.

Huomenna ja viikonloppuna nyt kalenterini on tyhjä. Pidän kuitenkin puhelimen päällä 24/7 eli olen tarvittaessa käytettävissä jos jotain sellaista tulee missä voin auttaa tai selvittää lisää. Ollaan yhteyksissä. Yhdessä me tästäkin selviämme.

 

 

 

 

Kommentit