Syyskierros käyntiin Hämeenlinnasta – Torin KahviJussissa puhutti aluevaalit, maaseudun tiet ja myös puolustuspolitiikkakin

Blogi, perjantaina 24.09.2021

Hämeenlinnan tori ja KahviJussi!

Kesäähän se yleensä tarkoittaa, mutta nyt sama tuttu paikka sai toimia syyskierroksen avauksena. Eduskunnan valiokuntien ja täysistunnon jälkeen suuntasimme Petteri

Tänään Syyskiertue ’21 käyntiin Hämeenlinnasta yhdessä Petterin kanssa. Raatihuoneella ensin kokoomustapaaminen ja sitten kahvit Hämeenlinnan torilla. Väkeä kivasti liikkeellä ja näyttää siltä, että politiikka kiinnostaa jälleen ihmisiä ihan uudella tavalla. Vaihtoehtoja moni kaipaa nykymenolle ja Kokoomus niitä vastuullisesti tarjoaa.

Orpon kanssa Hämeeseen ja Syyskierroksen avaukseen. Meillä Hämeessähän kuntavaalit menivät enemmän kuin hyvin ja myös Hämeenlinnassa kokoomus otti vaaleissa suurimman kuntapuolueen paikan. Sama siis tapahtui mm. Riihimäellä, Hattulassa ja meillä Lopella.

Hämeenlinnassa tänään ensin erinomaisen hyvät keskustelu paikallisten kokoomuslaisten kanssa lähestyvistä aluevaaleista ja niiden ehdokashankinnasta ja myös painotuksistamme. Itse pidän äärimmäisen tärkeänä, että aluevaaleissa saamme aluevaltuutettuja jokaisesta Hämeen kunnasta ja saamme myös tasapainoisen kokoonpanon pitämään Hämeen puolia. Ja itse nostan myös tässä keskustelussa esille sen, että minusta jokaisessa kunnassa pitäisi jatkossa olla myös oma erillinen terveyskeskus ja sote-keskus ja myös vanhustenhoidon myös tehostetun palveluasumisen paikka pitäisi löytyä jokaiselle sitä tarvitsevalle ja sen omasta kunnasta haluavalle myös omasta kotikunnasta. Tätä varten olemme Lopellakin nyt pitäneet esillä vielä ensi vuodelle uuden hoivakodin rakentamista, sillä meillä ei vanha 70-luvun vanhainkoti Eedilä täytä enää tämän päivän vanhustenhoidon lainvaatimuksia. Jos tällaisella rakennuksella menisimme aluehallintoon niin olisi iso vaara, että paikka suljettaisiin kolmen vuoden siirtymäajan jälkeen ja uudet tilat tarjottaisiin kaupungeista. Keskittäminen olisi hyvin todennäköistä jos ei paikat ole kunnossa. Ja ajanmukaiset tilat ovat muuten myös kilpailuvaltti kilpaillessamme hoitohenkilökunnasta ja toisaalta pitäessämme huolta heidän työssäjaksamisesta ja myös -viihtymisestä.

Hämeenlinnan torilla puhutti myös vanhustenhoito ja aluevaalit laajemminkin. Huolia mm. Hämeenlinnan sairaalan vetovoimasta ja pärjäämisestä, mutta myös maaseudun lääkäripalveluista ja nuorten mielenterveyspalveluista. Tämä nuorten mielenterveyspalveluiden taso on muuten luvattoman huonossa kunnossa ja se pitäisi laittaa myös kuntoon nyt aluehallintoa kohti mentäessä.

Keskusteluun nousi myös maaseudun pienemmät tiet ja myös mm. Janakkalan suuremmatkin risteysinvestoinnit. Tuntuu siltä, että näitä huonokuntoisia teitä on ihan joka puolella ja joka vuosi vain enemmän. Ja eihän niiden määrä tietenkään tällä nykyisellä asfaltointimäärällä (noin 2 500km/vuosi) tule vähenemään vaan tänäkin vuonna huonokuntoisten asfalttiteiden määrä kasvaa + 700 kilometrillä. Korjausvelkaohjelmaa pitäisi ehdottomasti jatkaa ja pidän tätä esillä nyt syksyn budjettikeskusteluissakin.

Hämeenlinnassa yleensä puhuttaa myös puolustuspolitiikka ja niin tänäänkin. Tuore puolustuspoliittinen selonteko on Panssariprikaatin ”vaikutusalueella” luettu huolella ja hyviä huomioita tänäänkin siitä esille. Itseasiassa huomenna Hämeen Sanomissa kirjoitankin aiheesta vähän laajemmin kirjoittajavieraana eli lukaiskaapa sekin.

Lämmin kiitos nyt Hämeenlinnan kokoomuksen väelle järjestelyistä, kaikille paikalla olleille hyvistä keskusteluista ja iso kiitos puolueemme puheenjohtaja Petteri Orpolle Hämeen visiitistä. Oli mukavat ja antoisat automatkat Helsingistä Hämeeseen, mutta myös antoisat keskustelu ja esitelmät Hämeenlinnassa.

Tästä on hyvä jatkaa kohti aluevaaleja.

Huomenna sitten Lopella Maalaismarkkinat. Lupasin keväällä pienen puheen yhteydessä, että Lopen torille istutetaan Onnin Omenapuu. Mikä sopisikaan paremmin Kontron Onnin oman omenapuun istuttamisajankohdaksi kuin Lopen markkinat ja huomenna kello 10 Onnin läheistenkin paikalla ollessa istutamme puun. Tervetuloa mukaan!

Kommentit