Onnin Omenapuussa elää torimme isän muisto – Syysmarkkinat päättivät koronakesän torikauden

Blogi, lauantaina 25.09.2021

Tänään minulla oli kunnia saada viedä tuo keväällä lupaamani omenapuu Lopen torille. Pidimme keväällä ensimmäisen Iltatorin yhteydessä hiljaisenhetken Onni Kontron muistoksi. Silloin myös lyhyesti kerroin Onnin urasta Lopella ja siitä miten hänen elämäntyönsä näkyy edelleen monessa. Onnihan oli kauppias, kiinteistörakentaja ja -kehittäjä, tapahtumien tekijä ja seura-aktiivi. Isossa roolissa hän oli myös Lopen vanhan ja ennen muuta uuden torin parissa ja Onnin ”käsialaa” ovat myös iso osa torimme markkinoista ja muista. Ja tietenkin Onnin ura kunnallispolitiikassa oli myös merkittävä ja moneen vaikuttava. Näistä toimista monet edelleen näkyvät Lopella ja näistä kaikista saamme olla kiitollisia.

Ajattelin, että Onni ehdottomasti ansaitsee muistokseen myös puun. Puiden lahjaksi viemisestä on tullut sellainen minun tavaramerkki ja elämäntehtävä ja nyt torimme sai Onnin Omenapuun. Huvitus -omenapuu jotenkin minusta vain sopi niin hyvin Onnille ja toivottavasti puu pian antaa myös satoa ja iloa torillamme poikkeaville, kuten teki Onnikin tori- ja markkinaisäntänä.

Pyysin Onnin Omenapuuta istuttamaan myös Onnin puolueen keskustan loppilaisia vaikuttajia Lopen keskustan puheenjohtajan Harri Hatakan ja Suvi Louhelaisen ja kunnasta vapaa-aikapäällikkömme Tuula Pirisen. Ja erityisen iloinen olin, kun paikalle omenapuuta istuttamaan tuli myös Onnin läheisiä ja omaisia. Kiitos teille kaikille! Kaunis ja tunnelmarikas hetki paikassa, missä Onnikin viihtyi ja mikä parasta saimme tämän puun istuttaa juuri markkinapäivänä.

Onni oli Tekijämies.

Ja hänen muistonsa elää monessa ja nyt myös torimme Onnin Omenapuussa.

Ja mukava oli muutenkin torillamme syksyn viimeisillä markkinoilla saada aikaa viettää. Monen monta hyvää keskustelua. Monia tärkeitä asioita esillä mm. Lopen vanhustenhoidon huono tila tilanne ja uuden Eedilän tarve, teittemme kehnot asfalttipinnat, kuntamme nurkkien yleisilme jne. Mutta isona positiivisena asiana parikin tuli kiittelemään nyt rakenteille lähtevästä uudesta Lopen Urheiluhallista. Olen varma, että siitä tulee yksi lapsiperheiden vetovoimatekijä kunnallemme ja sellaisia me nyt tarvitsemmekin.

Kaunista syyspäivä teille kaikille!

 

 

 

 

Kommentit