Kokoomuksen kannatus noussut kuukaudessa prosenttiyksikön – Ykköspaikka vankistuu entisestään

Blogi, torstaina 23.09.2021

Hyvää huomenta!

Helsingin Sanomien gallup herätti hienosti uuteen päivään. Kokoomus jatkaa Suomen suosituimpana puolueena ja kuukaudessa kannatuksemme on noussut edelleen prosenttiyksiköllä. Eduskuntavaalikannatuksemme on nyt 20,8% myös HS:n gallupissa. Samaan aikaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtama SDP on menettänyt kannatustaan, mutta pystyy pitämään ainakin toistaiseksi kakkospaikan 18,4% kannatuksella. Tämä kuitenkin tarkoittanee sitä, että demareiden kytevä puheenjohtajapeli saa ainakin taustalla kierroksia. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ainakin tarkkailee asemiaan ja sen näkee myös toiminnassa eduskunnassa. Voi olla, että SDP:ssä nähdään vielä isompaakin värinää niin gallupeissa kuin käytävilläkin, jos ei Marin saa hallitusta enää hyppysissään pysymään?

Kotikunnan paikallislehti esittelee kaikki uuden valtuuston valtuutetut. Tänään lehden esittelyssä mm. mainio meidän Tiina Seppälämme. Kuntapäättäjä jota isosti arvostan.

Kuukaudessa demareiden kannatus putoaa 0,8 prosenttiyksikköä ja kun samaan aikaan Perussuomalaiset ovat pystyneet kääntämään jälleen käyränsä ylöspäin niin kisa ainakin kakkospaikasta tiukkenee. Riikka Purran johtamia perussuomalaisia äänestäisi nyt 17,4 prosenttia suomalaisista.

Jos Marinin asema käy tukalammaksi omien puristuksessa niin vielä vaikeampi on keskustan Annika Saarikon tilanne. Saarikko ei ole saanut kepun kannatusviisaria värähtämään minnekään ja tällaisilla luvuilla ei Saarikolle lupailla pitkää uraa kepun johdossa. Keskustan kannatus laahaa umpisurkeissa 12,9 prosentin luvuissa ja moni tietää, että tällaisilla luvuilla eduskuntavaaleihin lähtö tietäisi kylmää kyytiä ja lähtöä. Antti Kaikkonen ja Antti Kurvinen ovatkin nousseet keskusteluissa yhä useammin keskustalaisten huulille, kun puolueen tilanteesta on käyty keskustelua.

Ettei koulutus menisi hukkaan niin tänään kässäopentaidot käytössä, kun muuten ihan hyvän takin sauma petti. Ei petä enää.

Huomenna aloitamme syksyn 2021 kiertueen ja Petterin kanssa Hämeenlinnaan.

Mutta ei muuta kuin eteenpäin. Yhdessä ja yhteistyöllä. Reilusti vaihtoehtoja holtittomalle velanotolle ja velkarallille kertoen. Ajammeko maamme velalla seinään vain haluammeko kuitenkin laittaa Suomen jälleen kuntoon? Eikä valinta varmasti ole vaikea.

Kello 20.12 ja kämpillä. Tänään jäin pitkästä aikaa Helsinkiin ja olikin jotenkin mukava olla ihan vain sellainen rauhallinen ilta. Tapasin hyvän ystävän kahdenkymmenen vuoden takaa ja istuimme hetken ja söimme. Sekin teki hyvää. Ja mukava oli myös tämä päiväkin. Aamusta ensin kokoomuksen puoluejohdolla esittelin hieman kokoomuksen talouspolitiikan ja verotuksen askelmerkkejä ja sitten puolustusvaliokunta, työvaliokunta ja ryhmäkokous. Ja niiden perään sitten täysistunto missä kyselytunti mm. verotuksen aiheiden parissa.

Huomenna vielä työpäivä talolla ja sitten illansuussa avamaan syksyn politiikkakiertuetta Petterin kanssan Hämeenlinnaan. Eli nähdäänkös siellä? Ja lauantaina sitten kotikunnan Maalaismarkkinat ja näiden markkinoiden yhteydessä istutamme myös Lopen torille Onnin Omenapuun Onni Kontron muistoa ja elämäntyötä kunnioittamaan.

 

 

 

Kommentit