Suomi100 Perinneruokaviikon lounastreffit Päiväkeskus Pihlajassa – Ruokatreffejä kannattaisi tehdä päiväkodeissa ja kouluissakin

Blogi, maanantaina 23.01.2017

Tänään minulla oli erityisen mukava lounastauko. Itseasiassa istuin samaan pöytään mm. ala-asteeni entisen keittäjän kanssa. Eedilän Päiväkeskus Pihjala oli kutsunut minut perinneruokaviikon avauspäivän lounastreffivieraaksi ja mukavaa keskustelua saimmekin aikaan. Kun tällä viikolla Lopella vietetään niin päiväkodeissa, kouluissa kuin muissakin yksiköissä perinneruokaviikkoa niin totta kai aloitimme keskustelulla lempiruuista ja myös ruuista joita on ollut ikävä. Veripalttu mainittiin ja pernaloorakin. Itse kerroin mm. lapsuuden muistoistani kun Lopen ala-asteella oli vastaavanlainen perinneruokaviikko joksu 1980-luvun alussa ja ruokalistalla luki klimppisoppa. Siinä taisi pienillä pojilla mennä asiat nurinpäin eli nimenantaja saikin mielikuvan nimensaajasta. Ennen sitä ruokapäivää ei paljoa nukuttu 🙂

Tänään Päiväkeskus Pihlajassa Eedilässä ikäihmisten kanssa lounastreffit. Mukavia juttuja ja muisteloita ja tiukkoja kysymyksiäkin.

Jos viime viikolla lapset ja koululaiset tenttasivat minua Kansanedustajat Kouluissa -kiertueellani niin tänään ikäihmiset laittoivat minut tiukoille omilla kysymyksillään. Vilkasta keskustelua mm. lääkäripalveluista ja kauppapalveluista ja myös siitä miksi vanhoja taloja puretaan ja uusia rakennetaan niin kovin vähän. Monenmoisia keskustelun aiheita ja aika meni kuin siivillä. Kiitokset siis Pihlajan väelle ja kaikille lounaskavereillemme. Hymyä, naurua ja iloisia ilmeitä saimme ja annoimme kaikki.

Niin Ruokatreffit. Nyt törmäsin toistamiseen parin viikon aikana tähän ideaan. Jalkarannan Koululla nimittäin oli vastaavanlainen missä kuka tahansa sai tulla koululle ruokavieraaksi – ruokatreffeille. Koululaiset ottivat ihmisiä lounaalle vastaan ja saivat hieman erilaisia juttukavereita koulun ruokapöytään. Nyt kannustaisinkin kaikkia päiväkoteja, kouluja ja myös hoivalaitoksia järjestämään tällaisia ruokatreffejä ainakin silloin tällöin. Vieraat voi yhtä hyvin kutsua ja olen varma, että monelle eskarilaiselle tai koululaisille olisi mukava saada vaikka lainavaari tai lainamummu ruokaseuraksi. Tai sitten murrosikäisen nuoren pöytään sotaveteraani tai lukiolaiselle joku vaikkapa yhteiskunnallinen vaikuttaja. Kiva idea ja minusta kokeilemisen arvoinen joka paikassa. Ja sitten koululta voisi ”vanhainkodille” mennä muutama lapsi ruokakaveriksi jne. Siinä sitä opittaisiin ja koettaisiin monenlaista.

Eedilässä kävin vielä tervehtimässä 102-vuotiasta ystävääni Pekkalan Aimoa ja sitten päivän muiden töiden pariin. Niin ja aamupäivällä kahviseuranani yksi erittäin mukava tuttavuus. Katsotaan mitä se poikii.

Illalla nyt vielä Lopen Kokoomuksen hallituksen ja ehdokkaiden ilta Lopen kunnantalolla ja sitä ennen lupasin tavata pari kotikunnassakin ehdokkuudesta kiinnostuneen. Jos vaikka saisimme muutama ehdokkaan listallemme ns. jatkokautta hakevien lisäksi. Kovin on nihkeää ollut nyt into kuntavaaleihin.

Mukava päivä takana. Illalla vielä tuo Lopen Kokoomuksen kuntavaalipalaveri kunnantalolla. Yritys vielä saada muutama ehdokas vaaleihin. Toivottavasti onnistumme. Muuten nyt moni alue jäämässä meillä ilman kokoomuslaista ehdokasta ja sehän ei olisi lainkaan hyvä asia.

Samalla sovimme Kokoomuksen hallituksen kanssa vaalien mainonnasta ja myös tulevista tapahtumista. Monenmoista jälleen tulossa ja uusia juttuja suunnitteilla. Innokasta onneksi tämä sakki.

 

Kommentit