Suolaista ja makeaa…. Loppilaisia makuja haastaan kotiseutukierrokselle

Uutiset, tiistaina 25.07.2023

Suolaista ja makeaa….
Loppilaisia makuja haastaan kotiseutukierrokselle

Lopella järjestetään tiistaina 1.8.2023 historian ensimmäinen Lopen oma makumatka. Loppilaiset ravintolat ja kesäkahvilat haastavat kaikki kierrokselle herkuttelemaan ja maistelemaan loppilaisia herkkuja ja lähiruokaa. Facebookin LOPPI-ryhmässä ideoituun tapahtumaan osallistuu yhdeksän kohdetta ja jokaisessa on tarjolla erilaisia pieniä herkkuja.

-Idea tähän syntyi joitain vuosia sitten. Tänä keväänä sitten ajatus sai LOPPI-ryhmässämme tuulta purjeisiin ja mukaan ilmoittautui peräti yksitoista kohdetta eri puolilta kotikuntaamme, kertoi tapahtuman ideoinut Timo Heinonen.

Suolaista ja makeaa – Loppilaisia makuja tapahtuma alkaa tiistaina 1. elokuutta 2023 kello 13 ja herkkuja on tarjolla jokaisessa paikassa ainakin ilta seitsemään asti.

-Idea on se, että nyt jokaisessa kohteessa on tarjolla jotain ehkä hieman pienempää kuin normaalisti. Tavoitteemme on, että mahdollisimman moni kiertäisi tiistaina useamman kohteen. Eri paikoista saa matkaan pienen passin ja siihen keräämällä kuittauksen kolmesta eri paikasta osallistuu sitten vielä eri kohteiden lahjakorttien arvontaan.

Yhdeksän upeaa kohdetta eri puolilla Loppea laittaa siis nyt pöydät koreaksi ja herkkuja tarjolle. Päivän ja illan aikana on tarjolla kivoja – hieman normaaleja annoksi pienempiä ja myös totta kai edullisempiä – herkkuja eri kohteissa ja idea on, että väki lähtisi kiertämään useammankin kohteen vapaasti haluamassa järjestyksessä.

Loppilaisessa makumatkassa ovat mukana Pelto-Seppälän tilan Mulli & Mallas -tilaravintola Hunsalassa (Kyläsillantie 184), Mikkolan Suoramyynnin kesäravintola (Läyliäistenraitti 984), Koski-Cafe Mylly (Tarvontie 1), Valkosipulitila Solstrand (Sinervänpolku 15), Marskin Majan ravintola (Marskintie 216), Lopen Räyskälän Lentokentän Ravintola Huhkajanlampi (Räyskäläntie 562), Lopen Jäätelökioski (Kauppatie 6), Grilli-Kahvila Uus-Huhkajalampi (Lopen kantatie 481) ja Räyskälän Kahvila Perunakuoppa (Räyskäläntie 562).

Loppilaisia makuja on LOPPI-ryhmässä ideoitu uusi Lopen tapahtuma. Muita LOPPI-ryhmän tapahtumia ovat olleet Lopen Kirppiskierros, Lopen Loppiaisen Tulet ja Lopen Villapaitatuuletukset. LOPPI-ryhmä ei vastaa tapahtumien järjestelyistä, vaan jokainen kohde tekee oman tapahtumansa ja LOPPI-ryhmä kokoaa näitä vain yhteen.

Kommentit