Serkunpojan Roope konfirmaatiopäivä – Hienoa, että nuorilla on mahdollisuus tällaiseen yhteiseen juhlaan

Blogi, sunnuntaina 06.05.2018

Tänään ei enää kevättä vaan ihan kesäistä. Kaunis päivä ja mitä parhain juhlistaa uusien nuorten ripillepääsyä. Lopen Kirkossa tänään ns. talvilomariparin konfirmaatio ja siellä mukana serkkunipoika Roope. Hienot juhlat Rinnetiellä ja kiitos vielä Roopelle ja myös äidille Maisalle ja isälle Terolle. Oli hieno saada olla mukana ja nähdä myös ystäviä ja sukulaisia.

Rippikoulu on hieno juttu monelle murrosiässä olevalle nuorelle. Sitä muistellaan kuin armeijavuosia läpi elämän ja usein tunnelmarikas leiriviikko jättää myös vahvoja tunteita sydämiin ja mieliin. Onneksi vielä täällä maalla todella isolla osuudella käydään rippikoulu ja monet liittyvät jopa kirkkoon ja haluavat kasteen päästäkseen mukaan riparille. Ripari on niin kova juttu ja vaikuttava, että myös ortodoksit ovat Suomessa kopioineet sen ainoana ortodoksikirkkona maailmassa nuorilleen KRipari-nimellä.

Konfirmaatiolla on tärkeä paikka kirkossamme, mutta rippijuhlat myös hieno juhlahetki. Oikeastaan ensimmäinen nuoren juhlahetki vuosittaisten synttäreiden jälkeen. Ja hienoksi tämän tekee myös se, että juhlat voidaan järjestää käytännössä lähes kaikille nuorille eli juhlat eivät olet kiinni koulumenestyksestä tai siitä oletko valinnut lukion tai ammattikoulun jne. Rippijuhlat on hienojen nuorten oma juhlahetki missä nuoruuttakin saa samalla juhlistaa kummien, mummien, muiden sukulaisten ja ystävien kanssa.

Onnea hienot nuoret ja toivotaan, että kesälläkin tämän vuoden rippinuorille riittää kauniita kesäpäiviä ja hienoja leirimuistoja. Minunkin elämässäni riparilla oli uskallan sanoa, että aivan ratkaisevan tärkeä vaikutus. Mahtava Ilkka-pappi ja läheisiä ystäviä riparilla ja sitten isosena osittain samalla porukalla Tainan, Tiinan ja Tanjan kanssa ja isossa roolissa Lasse, Dece, Esa, Pekka ja Riku ja totta kai Minna, Eila ja Paxi. Ja monet muutkin. Silloin kasvoi paljon ja myös löysin itsestäni paljon. Myös rohkeutta ja hyväksyntää. Kiitollisena tänäänkin näitä hetkiä muistelen.

Muistoja vuosien takaa. Konfirmaatiopäivänä 1990.

Omalta muistorikkaalta riparilta.

Ja Tiina nostaa syötön ylös 🙂

Ehtoollisella…

Ja kauniista Lopen kirkosta ulos.

Ja tässä Dece, Esa ja Lasse.

Ja isoiskoulutuksessa Esan ja Jarskin kanssa ja mukana totta kai Paxi!

Iltahartaudessa Eilan, Liisan ja Tanjan kanssa.

Ja kolmikko muisti ystäviä myös joulukortilla 🙂

Pieniä ihmeitä täynnä on elämä…

….

Vieläkin olen aivan fiiliksissä Timotein upeasta konsertista ja juhlaillasta kuorolaisten kanssa. Huikean taitavia ja sydämellisiäkin. Heidän laulunsa ei vain kuulu vaan se myös koskettaa. Kuoronjohtaja Anneli Julen on tehnyt mahtavaa työtä yli 40 naisen kanssa ja se ryhmä soi Annelin käsissä kuin yksi laulaja. Lisäsin Facebookin puolelle jo muutama videon ja yritetään saada myös tänne viikolla jokunen tunnelmapala juhlakonsertista.

Kaunis kesäpäivä. Hieman myös terassilla auringosta nauttia. Nyt huomisen maakuntahallituksen kokousmatskuja ja huomenna myös Elyn tiepuolen pomoja Lopelle. Haluan hieman näyttää heille missä kunnossa nämä tiet nyt oikeasti on.

Kommentit