Se oli kiitoskahvien paikka! – Lopen Kesätorit avaavat kesää kohti normaalia

Blogi, torstaina 17.06.2021

Kiitos! Se oli tänään päälimmäinen sana ja kiitollisuus päällimmäisenä mielessä, kun tarjosimme Lopen Kokoomuksen kakkukahvit kuntavaalien jälkeen. Lopen Kokoomus nousi ensimmäistä kertaa kuntavaaleissa Lopen suurimmaksi puolueeksi ja olo oli kyllä viime sunnuntaina ääntenlaskun jälkeen onnellinen ja hämmentynyt. Tämän eteen oli nimittäin tehty pitkään työtä ja nyt se tuotti sen tuloksen mitä olemme hakeneet.

Siitä se lähtee! Tiina Seppälä avaa kiitoskahvivieraille kuohuviinipullon. Onnea Lopen Kokoomus ja kiitos äänestäjämme!

Itsekin olen saanut olla mukana kuntapolitiikassa pitkään. Itseasiassa kunnanvaltuustossa tuli täyteen jo 24 vuotta ja ainakin yhden lisäkauden vielä äänestäjiltä sain. Kun aikanaan Lopelle kokoomukseen lähdin niin valtuustoryhmämme oli piskuinen olikohan meitä kolme ja vai neljä ja nyt elokuussa aloittavassa valtuustossa sitten kokoomuslaisia on kahdeksan ja olemme Lopen suurin kuntapuolue.

Lopen kaikkien aikojen nuorin kunnanvaltuutettu Susa Lehtinen oli juhlittu ”sankarimme” tänään kiitoskahveilla.

Laura Vilkas tarjoili Antti Mikkolan tekemää kahvia ja kuohuviiniä väelle.

Väkeä upeasti juhlistamassa vaalivoittoamme ja Mikkolan Suoramyynnin kermakakkua meni miltein sadan hengen verran.

Tuore kunnanvaltuutettu Juhana Männistö sai heti kuntalaisilta palautetta ja ideoita kiitoskahvien lomassa.

Ehdokkaistamme Jani Ahola teki ilmapallohahmoja perheiden pienimmille.

Tiina Seppälä, Eeva Pyhälammi ja Kati Voivala kakkupöydän ääressä.

Tänään tarjosimme kakkukahvit ja lasit kuohuvaakin sitä haluaneille. Tunnelma oli kyllä aivan ihastuttava ja lämminhenkinen. Kiitos kaikille paikalla piipahtaneille ja kiitos myös kauniista sanoista. Ne vetivät nöyräksi ja toivat muutamat roskankin silmään.

Lopen Kesätorit avaavat kesää kohti normaalia – Se oli Lopen onni.

Kiitoskahveilta siirryimme sitten Lopen torille. Tänään oli ensimmäinen Lopen kunnan torstain Iltatori- ja kesätori-ilta ja näin pikku hiljaa avaamme arkea kohti normaalia pitkän koronavihulaisen jälkeen.

Lopen Kesätori keräsi upeasti väkeä heti avajaispäivänä.

Pidin torilla pienen muutaman sanan muistopuheen Onni Kontrolle. Onni menehtyi alkukesästä sairauden uuvuttamana, mutta Onnin muisto kyllä Lopella elää. Aikanaan hän toi ison ruokakaupan Liiketalo Onnin Lopelle ja oli sen jälkeen mm. vuonna 1976 perustamassa Lopen Yrittäjät ry:tä tai silloin vielä Lopen Yrittäjäkerhoa. Onnin johdolla myös toritapahtumat alkoivat aikanaan ensin ns. vanhalla torilla Perunankukkapäivinä ja myöhemmin 1996 Onnin rooli oli iso, että nykyiselle paikalle rakennettiin uusi upea Lopen punainen Tori. Ja totta kai iso työ oli myös Lopen Linja-autoaseman rakentamishanke 1970-luvun lopussa ja Onnin rooli oli yrittäjien lisäksi suuri myös kuntapolitiikassa Keskustan vahvana tekijänä ja keskeisenä vaikuttajana, mutta myös urheilussa ja liikunnassa ja monessa muussakin.

Voi sanoa, että Onni oli Lopelle onni. Pidimme hänelle yhdessä toriväen kanssa pienen hiljaisenhetken paikassa, missä Onni sen varmasti olisi itsekin toivonut tapahtuvan Lopen torilla. Ja sen jälkeen tori täyttyi elosta ja myös hymystä. Ja olen varma, että Onni toivoi myös juuri näin tapahtuvan. Eloisa ja aurinkoinen Lopen Tori oli Onnin juttu ja unelma.

Lepää rauhassa Onni! Elämäntyösi ja muistosi elää Lopella ja säilyy täällä.

Syksyllä istutamme vielä Lopen torille Onnin Omenapuun.

 

Kommentit