Onko poliisia ohjeistettu olemaan puuttumatta? – Voisiko myös Helsinki-Vantaan lentokentän kiitoradalle pystyttää leirin?

Blogi, perjantaina 18.06.2021

Demokratiaan kuuluu oikeus myös osoittaa mieltä. Tämä on keskeinen kansalaisoikeus äänestämisen ja muiden vastaavien rinnalla. Sen kuitenkin tulee tapahtua lakeja noudattaen.

Kapinaliike on nyt pian jo vuorokauden pitänyt pääkaupunkimme liikennettä jumissa. Poliisi ei ole puuttunut tilanteeseen vaan katselee tilannetta vierestä. Miksi poliisi ei nyt turvaa yhteiskuntarauhaa ja sen osana liikenteen sujuvuutta? Kauanko pääkaupunki voidaan pitää motitettuna ja maamme pääväylä Mannerheimintie suljettuna? Ja kysyä tietenkin pitää, että voisiko vastaavan kapinaleirin pystyttää myös Helsinki-Vantaan Lentokentän kiitotielle jne. ilman, että poliisi voisi vai saisi siihen puuttua?

Kysymys kuuluukin, että onko poliisia ohjeistettu olemaan puuttumatta liikenteen estämiseen? Vai miksi poliisi ei laittomaan mielenosoitukseen puutu ja takaa yhteiskuntarauhaa? Onko tällainen käsky annettu vai onko kyse poliisin riittämättömistä resursseista tai riittämättömistä toimivaltuuksista?

Kapinaliike vaatii Marinin hallitukselta ilmastotekoja nyt. Tulipahan vain mieleen, että olisipa Vihreät hallituksessa. Ai niin, hehän ovat hallituksessa ja ilmastoimet kuuluvat Vihreiden ympäristöministeri Krista Mikkosen vastuulle. Ja niin muuten kuuluu myös poliisitoimi. Poliisista vastuuministerinä toimii Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo.

Mihin tätä maata nyt oikein viedään?

Niin ja sain myös postia. Kirjeposti on tänäpäivänä harvinaista.

…..

Kelll 21.43 ja trimmerimies juo nyt teetä. Nurkkia juhannuskuntoon Pekkalassa ja mittumaari saa sen puolesta tulla. Helteisen kuumaa edelleen, mutta täytyy sanoa, että tästä kyllä nyt nauttii.

Kiitos vielä sadoista onnitteluista liittyen kuntavaaleihin. Se tehtiin toden totta yhdessä ja hyvältähän se tuntuu niin maan, maakunnan kuin kotikunnankin osalta. Isoin joka paikassa. Kiitos paljon.

Tänään eduskunta äänesti soten muutosesityksistä. Kaikki korjaukset Marinin hallitus äänesti nurin. Ummistavat korvansa asiantuntijakritiikiltäkin täysin. Vain kolme vihreää kertoivat vastustavansa maakuntasotea, mutta eivät hekään uskaltaneet ei-äänestää vaan vain tyhjää. Sote näyttää siis toteutuvan vaarallisen huonona. Ensi viikolla vielä yritämme maakuntauudistuksen kaataa.

 

 

Kommentit