Salibandyn Superpäivä – Pikku-LFT:t Elmolassa ja Superfinaalit Hartwall Areenalla

Blogi, lauantaina 21.04.2018

Tämä päivä oli varattu salibandylle. Meillä Lopella on tehty erittäin hyvää duunia salibandyn parissa jo vuosikymmeniä. Aikanaan Lopen seurakunnan nuoriso-ohjaaja Juha ”Häsä” Pitkän johdolla Lopelle tullut sähly ja sitten salibandy on noussut vahvaan asemaan kuntamme lasten ja nuorten harrastuksissa. Komein hetki koettiin, kun piskuisen kunnan pojat LFT-96 voittivat Suomenmestaruuden C-junnuissa lajin mahtiseurojen ja kaupunkien nenän edestä. Tästä joukkueesta useamman tie vei myös miesten SM-sarjaan ja Ville Lastikan myös ammattilaiseksi Sveitsiinkin. Nyt tuoreimmat uutiset kertovat, että myös tyttöjen puolella on LFT-kasvattanut huikeita junnutyttöjä joista ensimmäiset jo pian kärkkyvät ensimmäisiä naisten matseja ja toivottavasti myös liigakausia.

Elmolassa pelattiin tänään LFT10-junnujen kauden päätösturnaus ja oli hieno saada olla mukana isänä. Mahtavaa pelaamisen ja tekemisen sekä liikunnan riemua ja mukana väki koko perheiden voimalla. Niitä hetkiä kun lapset kentälle pääsivät niin ei kyllä unohda koskaan. Ja tietäisipä mitä ajatuksia näiden lasten päissä kentälle mennessä liikkuu – lienevät unelmissaan lastikoita ja metsälöitä. Ja toivottavasti jotkut vielä tekevätkin samanlaisia läpimurtojakin lajissa vaikka tärkeintä nyt onkin se lasten liikunnanriemu ja yhdessä tekeminen.

Hartwall Areenalla oli sitten iltapäivällä vuorossa Salibandyn Superfinaalit. 32 voiton voittoputkessa ollut Tampereen Classic sai vastaan miesten liigafinaalissa ensimmäiseen superfinaaliinsa yltäneen Jyväskylän Happeen. Naisten finaalissa Classic myös mukana ja kova porukka sekin. Viime vuonna Classicin naiset juhlivat kahdeksatta mestaruuttaan kymmenen vuoden aikana. Viime vuonna Classic voitti kaikki 29 ottelua SM-sarjassa ja finaalissa kaatui sitten Nurmijärven SM-Pro. Tänään uusinta samojen joukkueiden kesken ja nyt ei Classicinkaan kausi ole ollut virheetön vaikka lähes ylivoimainen joukkue on nytkin ollut. SB-Pro pystyi yhden näistä kauden kolmesta tappiosta jo runkosarjassa Classicille antamaan ja onko nyt sitten toisinnon aika kauden tärkeimmässä pelissä.

….

Isolla kirkolla huikeat Superfinaalit! Nurmijärven SB-Pro on voitti ensin naisten  Suomenmestaruuden. Pro voitti finaalissa Tampereen Classicin numeroin 3–2. Tamperelaiset johti peliä puolivälissä jo 2–0, mutta SB-Pron Jenni Torkki teki toisessa erässä kaksi maalia ja toi Pron takaisin voittotaistoon. Aivan pelin lopulla vajaa kolme minuuttia ennen pelin loppua Pron tshekkivahvistus Denisa Ratajova iski ylivoimalla  3–2-voittomaalin ja Pron Suomenmetareiksi.

Classic jatkoi vahvaa kauttaan ottaen sen 33 voiton putkeen ja näin myös Suomenmestaruuden. Superfinaalissa tamperelaiset voittivat Jyväskylän Happeen lopulta 6–2 vaikka Happee aluksi matsia johtikin. Lopulta ottelun voittomaalin iski Lassi Vänttinen Eemeli Salinin syötöstä.

Superfinaalitapahtuma onnistui jälleen hyvin vaikka ymmärrän myös senkin yskän, että finaaleja olisi hieno pelata kotikentillä vaikka sillä paras seitsemästä systeemilläkin. Ehkä siihenkin joskus palataan salibandyssäkin, mutta nyt tämä malli luonut todellisen salibandyn huippupäivän kauden päätösjuhlaksi. Areenalla tänään myös muutama mielenkiintoinen keskustelu ja palaverikin palloiluhallien rakentanmishankkeista ja niiden valtiontuista. Monta hanketta etenemässä ja muutamia todella mielenkiintoisia nyt myös suunnitteilla. Niin ja myös meille Lopellekin suunnitellaan uutta urheilutaloa. Se ei vielä alkutekijöissä, mutta nyt onneksi valtuustostamme valtaosa tähän projektiin innostuneet. Itse toivon, että sekin saadaan maaliin tällä valtuustokaudella.

Mukava päivä takana ja illalla ehdin vielä ihastelemaan hetkeksi kun Loppijärvi oli jäistään vapautunut. Kesää kohden.

 

Kommentit