Aktiiviparkit saavat lapset ja isommatkin liikkumaan – Lasten sählykerhon päättäjäispäivä

Blogi, sunnuntaina 22.04.2018

Tänään käytiin katsastamassa Hyvinkään Renton YouMove -aktiivipuisto. Lasten salibandykerhon päättäjäiset ja mikä olisi parempi paikka kuin kiipeily-, trampoliini- ja puuhasisäpuisto. Tällaisia vastaavia paikkoja on syntynyt nyt kovalla tahdilla ympäri maan ja Superparkit ja muut valtaavat alaa perinteisiltä särkänniemiltä ja muilta. Ja toisaalta hienoa niin sillä näissä lapset ja aikuisetkin liikkuvat itse eivätkä koneiden ja pelien viemänä.

Iso kiitos vielä Lopen Floorball Teamin eli LFT:n tekijöille ja aktiiveille. Salbandy liikuttaa hienolla tavalla kuntamme lapsia ja nuoria niin kuin tekee lähes kaikissa muissakin kunnissa. Hieno laji ja hienoa tekemistä.

Tänään ehdin myös hieman kevään pihahommiin. Järvenrannassa liikkeellä niin hanhia, kurkia, joutsenia kuin telkkiäkin. Ja Niitulla liikkeellä vielä viisi valkohäntäpeuraakin. Kaikki me keväästä innostuneina.

Mielenkiinnolla olen seurannut myös Harkimon uuden yhdistyksen alkumetrejä. Näyttää siltä, että homma ei aivan sillä tavalla ole liikkeelle lähtenyt kuin ehkä oli suunnitelmissa. Kaikki ne kansanedustajat, jotka tavalla tai toisella oli liitetty liikkeeseen huhuissa ja pohdinnoissa ovat yksi toisensa jälkeen kieltäytyneet kunniasta. Irtaantujia ja mukaanlähtijöitä ei näytä montaa olevan vai liekö yhtään. Tänään myös yhdeksi Liike Nytin kantavaksi nimeksi ennakoitu 1990-luvun Nuorsuomalaisen puolueen perustaja ja Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä kertoi, että hänkään ei ole mukana eikä ole edes kiinnostunut hankkeesta. Penttilä kertoi jatkavansa Kokoomuksessa ja totesi, että hän ”ei usko, että Hjallis viitoittaa meille tien onnelliseen yhteiskuntaan”.

Hieman erikoiselta alku onkin kuulostanut. Kuulemma somekansa saa jatkossa äänestää netissä mitä mieltä Harkimon tulisi olla eri asioita ja mitä äänestää. HS jo kirjoittikin ”Klikkaa mun sotesta” ja kyllä itsekin ihmettelen, jos kansanedustaja näin ulkoistaa itselleen kansalta saaman valtakirjan. Itse ainakin olen vastuussa ennen muuta omille äänestäjilleni siitä mitä tee ja äänestän enkä some- tai Suomi24:sen keskustelijoille. Itse kyllä kuuntelen kansan mielipidettä niin Facebookissa kuin sähköpostinkin kautta, mutta ennen muuta tavaten ja kasvotusten keskustellen. Siksi itse kierrän aktiivisesti toreilla ja markkinoilla ja järjestän niin kollegoiden kanssa Politiikan Värisuora -keskustelutilaisuuksia, Pizzaa ja Politiikkaa -nuorteniltoja ja olen tavattavissa vaalien välissäkin.

Tuntuu siltä, että ideaa ja nimeään myöten Harkimon homma on luotu fiktiivisen tv-sarjan pohjalle. Mutta itse pidä kuitenkin juttua aivan tervetulleena. On hyvä, että asioista keskustellaan ja erilaisia ajatuksia tuodaan esille. Tässä Liike Nytillä on varmasti paikkansa. Onko siitä puolueeksi ja muiden puolueiden haastajaksi niin sitä epäilen, mutta senkin aika näyttää. Uudistua kuitenkin politiikankin täytyy ja myös kaikkien puolueiden toimintatapojen. Siksi esimerkiksi meillä kaikki on nyt otettu mukaan tekemään Kokoomuksen uutta periaateohjelmaa. Sitä ei siis tehdä tilataksissa eikä norsunluutornissakaan vaan nimenomaan yhdessä keskustellen ja ideoiden. Emme siis olekaan niin vanhanaikaisia ja yksinvaltainen puolue kuin Harkimo on antanut ymmärtää. Mutta se sopi niin hyvin hänen tarinaansa, että tosiasioista ei kannattanut välittää.

Huomenna sitten yritysvierailulle Vihtiin ja illalla kunnanhallitus. Naapurimaakuntapäivää ja kotikuntapäivää siis.

 

 

Kommentit