Yritysvierailulla Vihdissä ja Lopen kunnanhallituksen kokousta

Blogi, maanantaina 23.04.2018

Tänään aloitin työviikkoni Shellin aamuparlamentin jälkeen yritysvierailulla Vihdissä. Tällä kertaa oman vaalipiirin ulkopuolella, mutta aika-ajoin näitä yritysvierailupyyntöjä tulee yli rajojenkin. Ja Vihdin Huhmarissa toimiva Karprint kustantaa lisäksi oman kotikuntani Lopen Lehteäkin. Yrityksen johdon kanssa tapaaminen ja keskustelu mm. media-alan nykytilasta ja murroksesta. Tyytyväinen olen siihen, että paikallislehdet voivat jälleen hieman paremmin ja tekevät myös jopa pientä paluuta. Ja onhan se niin, että vaikka valtakunnan uutiset usein voikin lukea netistä niin ne ihan paikalliset uutiset ja jutut on edelleen siellä paikallislehdessä. Vanha sanontahan sanookin, että tilattu ja siksi myös luettu.

Lopen Lehdessä aikanaan muuten tein myös yläasteen TET-harjoittelutkin ja pitkään toimin lehden avustajana nuorena poikana kirjoittaen lähinnä urheilusta uutisia ja juttuja. Mukavia muistoja ja tärkeää oppia silloin nuorelle pojalle. Kytömäen Matin ja Leinon Mirjan hyvässä opissa sain olla ja tutustua vielä myös vanhaan lehden mehiläisvaha & paperiveitsi taittoon Riihimäen Kirjapainossa Muuraisen johdolla. Hauskoja muistoja ja ne myös veivät sitten osaltaan minua media-alalla eteenkin päin vaikka TV- ja selostajapuolella kyllä isoin kiitos kuuluu Tarkkalan Penalle ja hänen kautta Pulkkisen Timolle.

Huhmarista sitten takaisin Lopelle ja illalla kunnanhallitus. Kunnanhallituksen lista ei tänään pitkä ollutkaan. Asiat hyvässä hengessä eteenpäin.

Karprintin aikakauslehti tarjonta on laaja ja monipuolinen. Luettavaa kaikille.

Kunnan talous on jatkunut vahvana. Maaliskuun verotilitys oli 4,7% parempi kuin edellisvuoden. Työttömyys myös meillä Hämeen matalin eli 6,4%. Myös nuorten työttömyys edelleen laskenut ja myös pitkäaikaistyöttömien määrä. Mutta huoli edelleen kuntamme muuttovoitto tai oikeastaan muuttotappio. Alkuvuoden aikana asukasluku on jatkanut laskuaan ja ehkä nyt olemme jo alle 8000 asukkaan luvussa. Tämä ei helppo asia ratkaistavaksi, mutta periksikään emme saa antaa.

Tänään myös kuluneeksi tasan 100 vuotta siitä kun Launosten Suojeluskunta perustettiin uudelleen loppuvuoden 2017 jälkeen ja paria päivää myöhemmin sitten perustettiin Lopen Suojeluskunta. Suojeluskuntien varaan rakentui myöhemmin myös maamme yhteinen armeija ja siksikin liikkeellä merkittävä rooli maamme historiassa. Talvisodan alla SDP:n Väinö Tanner pääministerinä kannustikin kaikkia suomalaisia liittymään suojeluskuntaan. Hänen mukaansa ei ollut mitään syytä miksi eivät myös sosiaalidemokraatit olisi silloin voineet liittyä mukaan ja sodassa Neuvostoliittoa vastaan järjestöllä ja sen vahvalla tuella olikin iso merkitys. Historiaan toki mahtui myös alun ylilyöntejä sisällissodan jälkiselvittelyissä. Vihalle ja kostolle ei saisi koskaan antaa sijaa. Siitä ei ole seurannut koskaan mitään hyvää. Ja toisaalta nyt satavuotta myöhemmin on hyvä puolin ja toisin katsoa tapahtumia sillä vakavuudella ja surullakin mitä niihin kuulu. Tosiasiat tunnustaen.

Kommentit