Ruuhkapäiviä – Teiden talvikunnossapito ja raskasliikenne ja pääradan hankeyhtiö aamukeskustelujen aiheina

Blogi, tiistaina 05.02.2019

Jokaisen kuukauden ensimmäinen tiistai on Hämeenlinnassa kuukausimarkkinoiden päivä. Ja sitten ensimmäinen keskiviikko Lahden kuukausimarkkinoiden päivä. Nyt siis aamut aikaisia kun ennen eduskunnna kokouksia haluan markkinoillekin ehtiä. Tänään aamusta siis aikaisin jo Hämeenlinnaan ja siellä ensin kahvit Laurellilla ja mukavat juttutuokiot. Hauska oli nähdä myös tuttuja vanhoilta ajoilta kun tein Loppijärvi Happening -tapahtumaa. Kaverit silloin hoitivat oluttynnyreitä sinne ja oli kuulemma heilläkin silloin kiirettä pitänyt. Mukava kohtaaminen.

Keskusteluissa myös päärata ja sen hankeyhtiö. Tullut todella paljon nyt palautetta tätä isosta ratkaisusta ja tuntuu, että monen sydämeltä putosi iso kivi kun tämän saimme julki. Joutunut monelle pahoittelemaan, että en tämän yksityiskohtia voinut aiemmin kertoa ja siksikin iskut vyönalle tuntuivat epäreiluilta. Ei voinut oikein sanoa mitään kun syytettiin, että et sitten onnistunut pääradan suunnittelurahaa saamaan jne. Työ oli kesken ja lopullinen päätös tekemättä niin en voinut kuin iskuja ottaa vastaan. Onneksi siihenkin tässä tottunut ja nyt on ollut kiva, mutta myös osaksi vähän työläskin oikoa kaikille asian todellinen tila. Hankeyhtiön kautta pääradalle samantien 16 miljoonaa euroa, kun suunnittelurahassa puhuttiin siis 8 miljoonasta ja pian saadaan lisätietoa jatkoratkaisuista.

Pääasia lopulta se, että pääradan remontti nyt etenee ja saamme sinne lisää raidekapasiteettiä ja välityskykyä. Se avaa tilaa myös uusille junille ja junavuoroille ja nyt onkin tärkeää, että saamme hyvät yhteydet niin Hämeenlinnasta kuin Riihimäeltäkin pääkaupunkiseudulle, mutta myös Tampereen suuntaan. Eilenkin yhden erinomaisen hyvän huolestuneen sähköpostin tästä sain ja siitä miten vaikea Tampereelta on junalla päästä sujuvasti Hämeenlinnaa jne.

Nyt pääradan suunnittelu siis etenee aikataulumme mukaan ja olemme niiden kanssa valmiita kun nyt jo tämän hallituksen päättämät remontit 2022 saadaan päätökseen ja päästään etenemään lisäraiteiden kanssa Riihimäki-Hämeenlinna ja siitä pohjoiseen päin.

Teiden lumisuus myös puhutti. Ymmärrän hyvin tuskan ja raskaanliikenteen vaikeankin tilanteen, mutta täytyy toki muistaa, että onhan tämä tilanne aikalailla ainutlaatuinenkin. Voisi sanoa, että kyllä nyt jo lumimäärä piisaisi. Mutta lapset sentään nauttivat ja täytyy kyllä todeta, että kovaa työtä ja kovalla käytöllä myös aura-autot nyt ovat. Hämeenlinnasta kun Helsinkiin ajelin niin monta isoa aura-autoa siellä liikenteessä oli. Annetaan siis tilaa ymmärryksellekin.

Kiitos tuli ulkomaalaisen raskaanliikenteen nyt päätetyistä tiemaksuista ja myös Hämeen tiehankkeille saamani lisärahoitus toi yhdet kiitokset tänäänkin. Mutta sitten jo oli kiirehdittävä Helsinkiin ja nyt jo takana puolustusvaliokunta ja myös VaV:n liikennejaostokin. Päärata sielläkin esillä ja hankeyhtiömme. Hommat etenee.

Kello 20.22. Nyt kotona ja aamusta Lahden Markkinoiden kautta Helsinkiin takaisin. Tänään illalla vielä Timon Tiimin palaveri Riihimäen RTV:llä ja alkaa homma olla aika hyvin kasassa. Riku Bitterin johdolla kampanja etenee ja tulossa paljon ja aika monenlaista ihan uuttakin. Elisa Hyvärinen valmistelee Hämeenlinnan seudun juttuja ja Manu Alarto ja Lotta Saarenmaan Lounais-Hämettä. Riksussa iso porukka ja Lopella Tiina Seppälä ja Eeva Pyhälammi Jarmo Laukkasen kanssa laittamassa palasia kasaan. Maaliskuussa sitten laitetaan homma isolle.

Tänään puolueemme puheenjohtaja Petteri Orpo linjasi, että olemme muiden puolueiden tapaan valmiita tuohon 0,7 hoitajamitoitukseen, mutta samalla hän totesi että se ei yksin riitä. Pitää saada päivitys vanhuspalvelulakiin ja sitä kautta varmistettua kaikissa tilanteissa riittävä hoito ja hoiva. On tilanteita missä tuo 0,7:nkään ei riitä ja tämän myös Petteri tänään hyvin totesi Ylellä.

Peruspalveluministeri Annika Saarikko kertoi sitten käynnistävänsä valmistelun hoitajamitoituksesta. On hyvä katsoa nyt kokonaisuus läpi huolella sillä pelkkä hoitajamitoituksen määritys ei riitä varmistamaan hyvää hoitoa ja hoivaa.

 

Kommentit