Rinteen hallitus aloitti – Erityisen iloinen olen Aino-Kaisan ministeriydestä

Blogi, torstaina 06.06.2019

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi tänään ensin eron Juha Sipilän hallitukselle ja nimitti sitten uuden Antti Rinteen hallituksen. Eduskunnassa vain Hjallis Harkimon Liike Nyt oppositiosta tuki Rinteen vihervasemmistolaista hallitusta. Ei varmaan monikaan Harkimoja tai muita Liike Nytin ehdokkaita äänestäneistä ajatellut äänen olen vain samalla ääni Antti Rinteen pääministeriydelle ja mm. Vihreiden, SDP ja vasemmistoliiton tielle hallitukseen. Harkimo kertoi jo tänään, että hän äänestää myös Liike Nytin kansanedustajana tukea myös Rinteen hallitusohjelmalle. Voi sekin monelle tulla yllätyksenä sillä näin Liike Nyt asettuu tukemaan mm. lukuisia veronkiristyksiä ja myös sitä maakuntahallintoa mitä vastaan Harkimo vielä kokoomukselle kiukutellessaan äänesti. Aika velikultia.

Eilen YLE A-Studio sanoi Rinteen hallituksen olevan historian tasa-arvoisin. No sitä se ei kyllä ole 12 naisministerin ja 7 miesministerin myötä. Tasa-arvoisin oli Anneli Jäätteenmäen hallitus missä oli yhtä monta nais- ja miesministeriä (9+9). Jos tasa-arvoisuutta taas arvioitaisiin Ylen tapaan vain naisministereiden määrällä niin silloinkin ”tasa-arvoisin” hallitus on Matti Vanhasen johtama hallitus eikä Rinteen nyt aloittanut hallitus. Vanhasen hallituksen 12 naista ja 8 miestä ministereinä. No mitä toisaalta tällaisella on väliä, mutta ei Ylenkään sellaista pidä väittää ja levittää mikä ei paikkansa pidä.

Ja itseasiassa jos Rinteen hallituksessa olisi vielä ollut yksi naisministeri enemmän niin se ei enää olisikaan täyttänyt laajasti tasa-arvolain edellyttämää 60/40 -sukupuolijakoa. Vaikka Ylen logiikalla se olisi ollut vielä nykyistäkin tasa-arvoisempi. Ja samalla logiikalla vasemmistoliiton ministeriryhmä missä on vain kaksi naisministeriä on ministeriryhmistä tasa-arvoisin. Niinpä.

Mutta Vasemmistoliitosta puheenollen. Olen äärimmäisen iloinen siitä, että ystäväni Aino-Kaisa Pekonen on toinen vasemmistoliiton ministereistä. AK:n kanssa olisimme ystäviä jo ennen kuin kumpikaan meistä tuli eduskuntaan. Ystävyys on kantanut ja vahvistunut vain vuosien saatossa vaikka olemme olleet usein eri puolilla ja hallituksessa ja oppositiossa jne. Monet mahtavat keskustelut ja lähes aina perjantain kotimatka yhtämatkaa. Nyt taidan joutua yksin ajelemaan, kun AK:ta tuodaan mustalla Audilla, mutta sekin kestetään :). Olen siis aivan superiloinen siitä, että Aino-Kaisa sai tämän tärkeän tehtävän. Sosiaali- ja terveysministeri on paljon vartijana ja nyt pöydällä on niin sote kuin sotu-uudistuskin ja paljon muutakin. Kaikesta näissäkään en ole AK kanssa samaa mieltä, mutta tiedän, että hän tulee tekemään työnsä hyvin ja suurella sydämellä ja vahvalla omalla aatteellaan. Aino-Kaisa on yksi parhaista joukkuepelaajista mitä politiikassa tiedän ja reilu ja rehti tekijä. Tänään oli upea päästä heti tuoreeltaan häntä halaamaan ja onnittelemaan! Hyvän ministerin hallitus sai hänestä ainakin.

Myös Hämeelle on tärkeää, että hallituksessa on Aino-Kaisa ja myös demareilta ministerinä aloittava Ville Skinnari. Osaava ja joukkuepelaaja hänkin. Meillä on paljon Hämeen edunvalvontaa pöydällä pääradasta lähtien ja olen varma, että nyt päärata on ykkönen eikä mikään muu voi sen edelle ajaa sillä liikenneministeri Sanna Marinkin tulee pääradan varrelta Tampereelta.

Onnea siis Aino-Kaisa ja Ville ja koko uusi hallitus. Helpolla emme tule teitä päästämään, mutta kun talouden ja työllisyyden pidätte kunnossa niin kiitostakin tulette saamaan.

Ensi viikolla sparraaminen alkaa ❤️

Kommentit