Ravikansa juhli Suomea ja Suomenhevostaan – Konkarit nappasivat kruunut harjoilleen

Blogi, sunnuntaina 06.08.2017

Kokemus oli tänään sitten valtia Kuninkuusraveissa kun harjoilleen kruunut nappasivat jälleen Saaga S ja Köppinen. Taipalsaarelaistamma Saaga S:lle Ravikuningattaren titteli oli jo kolmas peräkkäinen ja oriissa Köppinen palasi Ravikuninkaaksi kolmen vuoden tauon jälkeen. Edellinen kuninkuus oli vuodelta 2014 Porista.

Köppisen mestaruus ratkesi Ari Moilasen ohjastamana vasta tämän päivän pitkällä päätösmatkalla. 3100 metrin kisassa Köppinen oli lopulta täysin omaa luokkaansa ja ravasi riittävällä kaulalla maaliin sateen kastelemalla Vermon Raviradalla. Päätösmatkalle Köppinen lähti vasta neljänneltä sijalta eilisen avausmatkan ja tänään aiemmin ravatun mailin jälkeen.

Tammoissa kisaa johti pitkään Akaasia, mutta lopulta Matti Nisosen ohjastama Saaga S lisäsi vauhtia niin rajusti, että Ravikuningattaren titteli säilyi tutulla hevosella. Akaasian ennen päätösmatkaa tekemä 0,6 sekunnin kaula ei riittänyt vaan Saaga S kiristi ohi ja riittävällä karkumatkalla maaliin.

 

KUNINGATARKILPAILUN LOPPUTULOKSET:

1. Saaga S 9.34,5
2. Akaasia +0,7
3. Virin Camilla +0,9
4. Carmela +1,7
5. Vieskerin Virva +2,8
6. Eicku +5,8
7. Loisto-Piirto +7,8
8. Fortunatar +9,7

Topmar hylättiin päätösmatkalla pitkästä laukasta. Juliette Lax ei osallistunut sunnuntain osalähtöihin ja viimeisestä osalähdöstä jäivät lisäksi pois R.R. Ruskariina ja Taruntuuli.

KUNINKUUSKILPAILUN LOPPUTULOKSET:

1. Köppinen 9.22,0
2. Costello +0,9
3. Välähdys +1,4
4. Jokivarren Kunkku +2,2
5. Metkutus +4,0
6. Vieskerin Valo +5,3
7. Veeran Turo +5,6
8. Elias Intomieli +8,8
9. Vixen +9,3
10. A.T. Visku +13,4

Välkyn Tuisku hylättiin avausmatkalla, eikä osallistunut viimeiseen osalähtöön. Camri oli poissa kaviouralta koko Kuninkuusraviviikonlopun.

Vuosi 2017 on meille raviväelle tärkeä juhlavuosi. Kuninkuusravit järjestettiin maamme pääradalla Vermossa osana Suomi 100 -juhlavuotta ja samalla juhlistimme 110 -vuotiasta kansalliseläintämme, uljasta Suomenhevosta.

Mahtava viikonloppu siis takana ja valtavasti väkeä paikalla. Vermo järjesti kyllä arvoisensa juhlatapahtuman ja toivottavasti seuraavaa kertaa ei nyt tarvitse odottaa 25 vuotta niin kuin ennen tätä kautta.

Ensi vuonna sitten ravataan titteleistä Rovaniemellä ja mikä hienointa Kuninkuusravit on jo sovittu myös tänne Hämeeseen niin Forssaan kuin Lahteenkin. Isoja tapahtumia siis tulossa.

Tänään juhlittiin myös rakkaan kotikuntani Lopen Päivää. Täällä olen koko elämäni asunut ja tältä pitäjältä valtavasti saanut. Ja olen yrittänyt parhaani myös antaa! Onnea rakas Loppi! Koriseutuni viljava maa.

 

Kommentit