Presidentinvaalien loppukiri – Vielä vähän lisää vauhtia ja kierroksia

Blogi, maanantaina 05.02.2024

Vielä tänään maanantaina ja huomenna tiistaina ehtii käydä ennakkosäänestämässä. Presidentinvaalien kotimaan ennakkoäänestyksen äänestysaktiivisuus nousi sunnuntaina jo 32,8 prosenttiin. Äänensä eilisen sunnuntain äänestyspäivän päättyessä oli antanut jo yli 1,4 miljoonaa suomalaista. Presidentinvaalit siis kiinnostavat ja saavat väen liikkeelle. Hyvä niin.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen ei ehdokkaat ehtineet jäädä yhtään laakereille lepäämään vaan jo viime viikon maanantaina käynnistyi toisen kierroksen kampanjointi ja myös vaalitenttien suma. Myös vaalitiimit lähtivät liikkeelle ja omalla kohdallani kakkoskierroksen alkua oli kirjattu Pohjois-Suomeen. Lapissa olikin erinomaisen hyvä pöhinä Stubbin ympärillä ja esimerkiksi kaksi kertaa sain kiertueen aikana puhua täpötäydelle Stubbilalle Rovaniemellä.

Lapin kierroksella puhutti niin maamme Nato-jäsenyys kuin itärajankin turvallisuus, myös sähköntuotannon varmuus ja säätövoiman riittävyys, matkailualan nykytilanne ja myös Lapin teollisuusstrategian laatiminen. Stubbiloissa ja yleisötilaisuuksissa esillä oli myös venäläisten maaomistukset Suomessa ja kaksoiskansalaisuuksien jatko ja myös liikunta ja urheilukin puhutti. Voisi sanoa, että presidentinvaalien aiheista siis ihan arjen juttuihin velkaantumiseen ja työllisyyteen jne.

Viikonloppuna Alexin kampanjassa laitettiin sitten vielä vähän isompaa vaihdetta päälle. Alex kiersi oman ns. puolen Suomen kiertueensa ja väkeä oli aivan valtavasti liikkeellä. Jos jo ensimmäisen

kierroksen aikana kirjoitin Alex-ilmiöstä, niin nyt se näyttää vain päivä päivältä vahvistuneen. Väkeä on koko ajan vain enemmän ja enemmän mukana ja minullekin tulee yhtenään viestejä, että missä vielä pääsisi Alexin ennen vaaleja tapaamaan. Ja kyllähän niitä mahdollisuuksia vielä tulee sillä tämä viikko mennään vielä ns. nostelematta.

Lisätään siis vauhtia vielä ja tapahtumia ja katsotaan sitten yhdessä ensi sunnuntaina mihin se riittää. Itselläni ainakin nyt todella hyvä fiilis ja, kun tuoreimmat gallupitkin ovat luvanneet myös erinomaista tulosta niin se aina luo vielä lisävirtaa. HS:n gallupin mukaan Alexander Stubb olisi voittamassa toisen kierroksen numeroin 57% – 43 %. Onko ero näin suuri niin se jää nähtäväksi ja myös se mikä todellinen lopputulos sitten on. Lopulta kuitenkin vain annetut äänet ratkaisevat.

Tämä viikko siis menee vielä vaalien tunnelmissa. Kiitos kymmenistä pyynnöistä eri tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Yritän niitä vielä mahdollisuuksien mukaan mahduttaa tupaten täynnä olevaan kalenteriini.

Alex 8!

 

 

 

Kommentit