Paljon onnea Elisa! – Täydellinen heittäytyminen politiikkaan ei estänyt ällien tietä

Blogi, lauantaina 07.12.2019

Tänäänkin oli erityinen päivä. Hyvä ystäväni ja kokoomuskollegani Elisa Hyvärinen sai itsenäisyyspäivänä valkolakin ja tänään Iittalan Pirttikosken vanhalla koululla juhlimme tuoretta ylioppilasta. Huikean kovat paperit Elisa kirjoitti Kaurialan lukiosta. Muistan, kun joskus sanoi, että paremmat paperit hän aikoo kirjoittaa kuin Suomen pääministerillä on. En tiedä millaiset pahvit nyt jo tehtävänsä jättäneellä Antti Rinteellä lukiosta on, mutta uskallampa sanoa, että ei taida yhdelläkään maamme pääministerillä olleen koskaan sellaisia kuin mitä tänään Elisan johdolla saimme juhlia. Yksi ämmä ja kaikki muut älliä. Huippukova!

Elisaan sain aikanaan tutustua, kun hän tuli mukaan Pizzaa ja Politiikkaa -iltaani. Siitä sitten mukaan nuorten tiimiini ja kokoomusnuoriin jne. Ensi vuonna Elisa on vaikuttaa jo Kokoomusnuorten valtakunnallisessa liittohallituksessa ja menolle ei näytä loppua. Viime keväänä Elisa vastasi neljännessä eduskuntavaalikampanjassani myös Riihimäen Vaalikahvilasta ja oli isossa roolissa muutenkin kampanjassamme. Siinä hommassa opimme puolin ja toisin ja saimmekin molemmat paljon. Kiitollinen olen.

Ja samaan aikaan, kun Elisa on edennyt politiikassa huikein askelin eri tehtäviin Hämeenlinnan Kokoomusnuorten puheenjohtajasta aina valtakunnan tasolle asti niin hän on tehnyt tuon kaiken upean työn lukiossa. Olen joskus ihmetellyt miten usein huippu-urheilijat menestyvät myös koulussa ja lukiossakin hyvin ja samaan mietin Elisankin kohdalla. Ehkä se on se määrätietoisuus ja periksiantamattomuus ja kurinalaisuus mitä huippu-urheilu tarvitaan menestyäkseen mikä myös samaan aikaan mahdollistaa myös opinnoissakin pärjäämisen. Ja kun Elisa on tehnyt kokoomusnuorissa politiikkaa ja myös mun Timon Tiimissäkin työtä ”huippu-urheilijan tapaan” niin, ehkä se on juuri niitä samoja menestystekijöitä mitä näiden kahden yhdistämisessä ja täydellisessä onnistumisessa on vaadittu, kuin mitä huippu-urheilun ja hyvän koulumenestyksen yhdistäminen vaatii.

Lukion jälkeen ja jo kirjoitusten aikaan ja välissäkin Elisa toimi myös jo politiikantoimittajana Verkkouutisissa. Työelämä ja sen kurinalaisuus ja velvoittavuus on tullut myös jo tutuksi ja myös se, että paljonkin voi tehdä hyvin. Minulle Elisa on aina avautunut tällaisena nuorena tekijänä ja osaajana.

Pirttikoskella paljon Elisan sukulaisia ja ystäviä paikalla. Ihastuttavat ja tunnelmarikkaat juhlat ja hyviä herkkujakin. Elisa pohtiin nyt mitä haluaa seuraavaksi opiskella ja noilla pahveilla se opiskelupaikka avautuu siis suoraan vain yliopistoon sisään astelemalla. Valintakokeita ei noilla papereilla tarvita.

Paljon onnea vielä täälläkin rakas Elisa! Hieno tulos ja ei muuta kuin myötätuulta elämään! Ja yhdessä jo monenlaista uuttakin sovittuna ja toivottavasti reilun vuoden päästä kuntavaaleissa näemme Elisan myös Hämeenlinnassa ehdokkaana. Mutta sekin taitaa olla vain yksi askel uralla eteenpäin. Elisa Hyvärinen kannattaa painaa myös nimenä mieleen. Hänestä tulette kuulemaan vielä.

Aamulla linnajuhlista toivottua ajelimme ennen Elisan juhlia Janakkalan Turenkiin pienten salibanduturnaukseen. Halli täynnä nappuloita ja huikeaa liikunnan riemua. Ja tuonne Facebookin puolelle muuten lisäsin paljon kuvia ja myös videoita eiliseltä illalta Presidentinlinnasta. Mutta laitetaan tähän allekin muutama.

13. kerta siis Tasavallan presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Upea tunnelma ja monella tapaa koskettava ja ainutlaatuinen.

Hienointa oli nähdä kuinka oman rakkaan kotikunnan Lopen veteraaneista mukaan pääsi Pekka Tarkkala. Kävimme Pekkaa tervehtimässä 40 veteraanin kahvipöydässä ja pääsipä Satu vielä Pekan kanssa tanssimaankin. 🇫🇮

Hienoja kohtaamisia myös monia muita. Leijonia Jalosen Jukan johdolla ja Huuhkajia Markku Kanervan johdolla linnalla. Ja totta kai myös motorsportia. Ja taiteilijoita ja musiikoita ja paljon ystäviä myös töistä, ministeriöstä ja Puolustusvoimista.

Ja myös hyvin edustettuna Hämeenlinnan OKL!

Muistan ikuisesti, kun Isänmaa täytti 102 vuotta.

Kiitollinen ja onnellinen 🇫🇮

13. kerta Tasavallan presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Upea tunnelma ja monella tapaa koskettava ja ainutlaatuinen. Hienointa oli nähdä kuinka oman rakkaan kotikunnan Lopen veteraaneista mukaan pääsi Pekka Tarkkala. Kävimme Pekkaa tervehtimässä 40 veteraanin kahvipöydässä ja pääsipä Satu vielä Pekan kanssa tanssimaankin. 🇫🇮 Hienoja kohtaamisia myös monia muita. Leijonia Jalosen Jukan johdolla ja Huuhkajia Markku Kanervan johdolla linnalla. Ja totta kai myös motorsportia. Ja taiteilijoita ja musiikoita ja paljon ystäviä myös töistä, ministeriöstä ja Puolustusvoimista. Ja myös hyvin edustettuna Hämeenlinnan OKL! Muistan ikuisesti, kun Isänmaa täytti 102 vuotta. Kiitollinen ja onnellinen 🇫🇮❤️

Kommentit