Ole onnellisen lopun alku – Nuorisotyön viikko kannustaa tukemaan

Blogi, perjantaina 13.10.2017

Ole onnellisen lopun alku. Näin kuuluu kuluvan Nuorisotyön viikon tunnuslause. Se on itseasiassa erinomainen ja meitä kaikkia haastava. Miten voisimme itsekukin olla onnellisen lopun alkuja. Tukea, kannustaa ja tasoittaa tietä elämässä eteenpäin.

Itse olen oman tarinani täällä aiemminkin kirjoittanut ja kertonut. Nuorisotyöllä oli omassa nuoruudessani monessa mielessä ratkaisevan tärkeä rooli. En varmaan ilman sitäkään olisi mitenkään syrjäytynyt tai ajautunut ns. sivuraiteelle, mutta varma olen siitä, että en ilman Lopen seurakunnan ja Lopen kunnan nuorisotyön vahvaa panosta ja roolia olisi tässä. Ja henkilönä keskiöön tässä nousee rakas Sisko Keskitalo. Te ketkä olette lukeneet blogiani pidempään niin tiedätte. Se oli riparit, isoiskoulutukset, Paaranluola jne.

Minulle nuorisotyö oli siis suunnannäyttäjä ja kannustaja, mutta monelle se on myös pelastaja ja auttaja. Onnellisilla tarinoilla on aina alkunsa. Yksi nuori on saanut oikealla hetkellä tukea valmentajalta, toinen partiojohtajalta ja kolmas nuorisotyöntekijältä. Näin se on.

Tällä viikolla haaste kuuluu, että olethan mukana varmistamassa, että jokaisen nuoren tarinalla olisi onnellinen loppu.

Onnellisia loppuja synnyttävän nuorisotyön tekemiseen tarvitaan iso joukko nuorisotyön ammattilaisia ja vapaaehtoisia sekä riittävät resurssit niin valtion, kuntien, seurakuntien kuin järjestöjenkin budjetissa.

Osallistu sinäkin Nuorisotyön viikon kampanjaan ja jaa oma tarinasi #nuorisotyö.

….

Tällä viikolla Deryan ja minun kanssa eduskunnassa on tehnyt työtä myös hämeenlinnalainen ysiluokkalainen Mari Pinomäki. Mahtava nuori ja osaava tekijä. Tiistaina Tyttöjen Päivänä haluttiin tarjota tytöille mahdollisuus astua päättäjien saappaisiin, mutta me tarjottiin nyt Marille mahdollisuus tällaiseen kahdeksi TET-viikoksi. Maritta kuulemme vielä varmasti.

Aamulla tänään suojatiloissa katsaus turvallisuusympäristömme ajankohtaiseen tilanteeseen. Päivä jatkui sitten Asunto- ja ympäristöjaoston kokouksella ennen täysistuntoa.

Huomenna sitten viikonloppua. Riihimäen Nuorisoteatterin Koirienkalevalan ensi-iltaa ja illalla Lopen Yrittäjäjuhla. Mukava päivä tulossa!

 

Kommentit