Museoiden viikko – Maakuntahallitus Suomen Lasimuseolla ja Lopen Kokoomuksen Kesäkokous Villa Kanttorilassa

Blogi, maanantaina 27.08.2018

Tällä viikolla vietetään yhtä vuoden Museoiden viikkoa. Tällä viikolla halutaan nostaa museot esille erityisesti meille poliitikoille. Itse olen pitkään jo kuulunut Museoiden ystäviin ja toimintakenttä on enemmänkin kuin tuttu. Syvimmällä olen Suomen Metsästysmuseon toiminnassa sen hallituksen jäsenenä ja sitä kautta aika hyvin kartalla valtakunnallisten erityismuseoiden tilanteesta, mutta myös museokentästä muutenkin.

Päivä alkoi Suomen Lasimuseolla. Museoita tähän ja ensi viikkoon mahtuu useampiakin kun vietetään Kansanedustajat Museoissa -viikkoa.

Tarja Filatov onnitteli Sari Rautiota syntymäpäivien johdosta.

Mutta tänään aloitin viikon Suomen Lasimuseossa. Aamulla siellä ensin Hämeen Maakuntahallituksen kokous missä esillä tänään mm. maakuntakaavan 2040. Itse olen pitänyt tässä pitkänaikavälin suunnittelutyössä esillä sitä, että kaavasta tulee tehdä ennen muuta mahdollista ikuisen rajoittamisen sijaan ja toisaalta kaavalla pitää etsiä keinoja Hämeen muuttotappion kääntämiseksi muuttovoitoksi. Tässä isona asiana minusta ennen muuta pääradan ja kantatie 54 ja valtateiden kehittäminen ja parantaminen sekä uuden raideyhteyden Helsinki-Riihimäki-LOPPI-TAMMELA-FORSSA -saaminen. Tämä yhteys loisi aivan uudenlaisia kasvun mahdollisuuksia niin asumiseen kuin yritystoimintaan ja teollisuuteenkin. Tärkeä pitää esillä ja tämä linjaus loisi maahamme myös ensimmäistä kertaa toimivan itä-länsi-suuntaisen raideyhteyden.

Mielelläni näistäkin asioista kerron lisää ja vastailen kysymyksiin. Ensimmäinen tämän viikon museovierailu myös samalla pakettiin ja tällä viikolla vielä menen vierailulle Suomen Arkkitehtuurimuseoon ja ensi viikolla vielä pidämme kokouksen Metsästysmuseolla. Kolme isoa museota ja kaikki erilaisia.

….

Lopen Kokoomuksen Kesäkokous Villa Kanttorilassa

Illalla tänään pidimme vielä Lopen Kokoomuksen vuotuisen Kesäkokouksen Villa Kanttorilassa. Aloitimme aikanaan tällaisen Lopen oman kesäkokouskäytänteen ja vuosien saatossa on hieman pidemmässä kokousillassa käyty sitten läpi mitä erilaisempia asioita.

Lopen Kokoomus onnitteli Anne Lukanaa upeasta uudesta Villa Kanttorilasta. Anne myös syksyn seurakuntavaaleissa Kokoomuksen listalla jälleen ehdokkaana.

Tänään tutustuimme Anne Lukanan emännöimään Lopen Villa Kanttorilaan. Ihastuttava pieni uusi juhlatila Lopen kirkonmäen rinteessä vanhassa kanttorin virka-asunnossa. Seurakuntamme myi talon viime vuonna ja Anne puolisonsa kanssa remontoi talosta Villa Kanttorilan. Talon uudet nettisivut löytyvät netistä eli kannattaa kurkata ja suosittelen kyllä taloa erilaisiin juhlatilaisuuksiin ja kokouksiin.

Kesäkokouksessamme tänään esillä myös syksyn seurakuntavaalit ja mukaan Kokoomuksen ja sitoutumattoman seurakuntaväen listalle mahtuu vielä. Mukaan voi ilmoittautua vaikkapa minulle suoraan. Esillä myös Lopen kunnan ajankohtaiset asiat ja tilanne ja myös ensi vuoden talousarvion laadinta. Linjasimme hieman tavoitteitamme ja esityksiämme budjetin laadintaan. Palataan niihin myöhemmin.

 

Kommentit