Rallycross Festival keräsi huippuyleisön Kouvolaan – Rallicrossin huippusuosiolle on selvät syyt

Blogi, sunnuntaina 26.08.2018

Rallycross Festival  huipentui tänään Kouvolan Tykkimäessä kun viivalle saatiin  kotimaiset ja pohjoismaiset kärkikuskit SuperCareineen. Eilen oli jo ratkottiin Suomenmestaruuksia ja SRC-luokan mestariksi ajoi Henri Haapamäki ennen Joni-Pekka Rajalaa (SM-hopeaa) ja Mika Perttulaa (SM-pronssia). Autokrossi-luokassa Suomen mestaruus ratkesi jo päätösviikonloppua edeltäneessä osakilpailussa, kun tällä kaudella jokaisessa lähdössä voittoon ajanut Juha Rytkönen ajoi Suomenmestariksi lähes näytöstyyliin.

SM-hopeasta käytiin eilen sitten hieno taistelu Joni-Pekka Rajalan ja Tero Tukiaisen kesken. Tukiaiset pieni virhe semifinaaleissa ratkaisi sen, että Rajala ajoi hopealle ja Tukiainen sai tyytyä himmeimpään mitaliin. Tämä tarkoitti muuten myös sitä, että Jonttu täytti tavoitteensa ja ajoi  kaksi mitalia tältä rallicrossin SM-kaudelta. Kova jätkä!

Mutta tänään radalla nähtiin kotimaisten kuljettajien lisäksi pohjoismaisen RallyX Nordic -sarjan SuperCar- sekä SuperCar Lites -luokat. Myös RX Academyn nuoret kuljettajalupaukset olivat tänään tositoimissa. Ja aina kun on mahdollista ja nyt kun oli eilisen Cheekin jäähyväiskeikan ”jatkoina” niin Heinonen on penkalla kun sora lentää ja moottorit jylläävät. Rallycross Festiva ilmoittautui määräaikaan mennessä upeat 24 SuperCar-luokan autoa ja meno oli sen mukaista. Ja aika upea oli myös se, että Ex-rallimestari Petter Solbergin 16-vuotias poika Oliver Solberg nähtiin Tykkimäen radalla.

Riku Tahko starttasi finaalipäivään sarjan kärkipaikalta, mutta ainoastaan neljän pistettä takana lähtölupaa odottivat Mikko Ikonen sekä Ari Perkiömäki. Tänään kärkikolmikolla riitti ongelmia ja se toi päivää lisää jännitystä.

Vaikeuksien kautta Ari Perkiömäki nousi finaaliin ja lopulta kovimman SuperCar-luokan Suomen mestariksi. SM-hopea meni Ikoselle ja pronssia nappasi Tahko.  SM-kullan varmistuttua Perkiönmäki jatkoi vielä taistelua  RallyX Nordicin finaalissa. Upealla ajolla ja nappitaktiikalla Perkiönmäki nousi kovatasoisen finaalin kolmoseksi.

SuperCar-luokan finaalissa voittoon ajoi koko päivän kilpailua hallinnut Ruotsin Oliver Eriksson ja toiseksi ajoi superlahjakkuus Oliver Solberg.

RX Academyn voittoon ajoi meidän suureksi iloksi Sami-Matti Trogen, joka kasvatti sarjajohtoa entisestään. Toinen oli Puolan Oskar Leitgeber ja kolmannen sijan nappasi ensiesiintymisensä rallicross-auton ratissa tehnyt kartingin MM-pronssimitalisti Juho Valtanen.

Norjalainen Ben Philip Gundersen oli päivän ykkönen SuperCar Lites -luokassa ennen ruotsalaista Jimmie Walfridsonia. Kolmannelle korokkeelle nousi Ruotsin William Nilsson.

Kouvolan Rallycross Festivaali lunasti saman tien paikkansa ja väkeä oli eilen paikalla noin 3000 ja tänään vielä paljon enemmän. Rallicross siis voi hyvin ja en yhtään ihmettele sillä onhan tämä lajina aivan mahtavan yleisöystävällistä. Tänäänkin viivalla koko ajan autoja ja lähtöjä ilman taukoja niin mitäs sitä muuta moottorihullukansa voisi toivoa. Päivä meni vauhdilla Tykkimäessä radan upeilla penkoilla ja jo aikanaan kun rallicrossin Suomen paluuta SRC muodossa sain monet vuodet selostaa niin tämä rata kuului suosikkeihini. Hyppyjä ja nyppyjä, kirraavia asfaltikurveja ja ahtaita sumppuja. Rallicrossille mitä parhain ”pelikenttä”. Ja niin tänäänkin kansainväliset kuskitkin rataa ja puitteita kiittelivät ja kyllä täytyy itsekin sanoa, että kaikki oli viimeisen päälle kunnossa. Iso kiitos järjestäjille ja kaikille talkoolaisille eri tehtävissä.

Ja täytyy kyllä vielä tänäänkin kiittää kulttuurikummiani Jarea huikeasta päätöskeikasta. Oli upea saada olla mukana ja takana paljon hienoja muistoja.

Mukkulan Kartanossa tänään ihana rauhaisa aamu ja erinomaisen hyvä aamupala. Ja sieltä sitten Kouvolaan. Paluumatkalla vielä visiitti Kymiringille ja myös siellä työt nyt etenevät ja saamme toivottavasti näin pian maahamme myös jopa F1-vaatimukset täyttävän radan. Aloitetaan kuitenkin aikanaan ensin MotoGP:llä ja jo tänään siellä motocrossia junnut viereisellä radalla ajoivat. Radasta tai alueesta syntyy lopulta huikea eri moottoriurheilulajien keskittymä. Pyhättö toivottavasti joskus.

Huomenna aikainen herätys. Maakuntahallitus kokoontuu Riihimäen Lasimuseolla ja illalla sitten Lopen Kokoomuksen perinteinen kokoomuslaisille avoin Kesäkokous Villa Kanttorilassa.

 

Kommentit