Meille kultainen on tämä Loppi – 10. Lopen Vappu vietettiin kauniissa kevätsäässä

Blogi, maanantaina 01.05.2017

X Lopen Vappu senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskinen patsaalla 1.5.2017. Kuvat: Aki Harri

Kuva: Aki Harri

Niin se kevätkin sieltä sitten tuli, jos ei ihan keikkuen niin kuitenkin. Tänään Lopella vietettiin Lopen kaikkien yhteistä vappua senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalla jo 10. kertaa ja minulla oli ilo saada pitää tämänkertainen puhe. Aikanaan perinne syntyi ajatuksistani luoda Lopelle tällainen kotiseutuvappu ja hyvin tämä onkin otettu vastaan. Satakunta henkeä vuosittain on paikalla ollut ja myös kauempaa on kirkonmäen juurelle monet ajelleet ja niin tänäänkin. Kiitos kaikille!

Tiina Seppälä perinteen mukaan avasi Lopen Vapun.

Oma puheeni käsitteli Suomi 100 tunnelmissa suuria loppilaisia. Tein kymmenen henkilön listauksen ja vielä toiset kymmenen erityismaininnoilla. Puheeni löytyy täältä sivuiltani Kynästä -sivun alta. Sellainen puhe tällä kertaa ja puhtaasti rakkaudesta kotiseutuani ja kotikuntaani kohtaan. Miettikääpä ketä te nostaisitte oman kotikuntamme tai -kaupunkinne ns. suuriksi henkilöiksi.

Timotei on esiintynyt joka kerta Lopen Vapussa…

ja niin tänäänkin ja tämän aamun esiintyminen oli samalla kuoron 30. juhlavuosiesiintyminen…

… sillä tässä tasan 30 vuotta aiemmin 1.5.1987 Timotei esiintyi ensimmäistä kertaa Lopen kuorojen vappumatineassa. Kuva: Seija ja Pekka Perkon kokoelmista.

Ja olinhan siellä minäkin 🙂 Eturivissä neljäs vasemmalta. Kuva: Seija ja Pekka Perkon kokoelmista.

Lopen Vapussa esiintyi perinteisesti myös Timotei-kuoro. Päivälleen tänään 30 vuotta sitten Timotei esiintyi ensimmäisen kerran Lopen Vappunatineassa ja tänään kuoro on maailmallakin mainetta kerännyt ja Suomen parhaaksikin valittu naiskuoro. Kuoron perusti ja sitä pitkään johdo director cantus Pekka Perko ja hänen jälkeensä johtoon siirtyi Anneli Julen. Kiitos vielä Timoteille näistä vuosista ja tämänkin päiväisestä. Kymmenen suuren loppilaisen ”yhdistyksen” tai toimijan joukkoon menette ehdottomasti. Ehkäpä suurimmaksi. No ei tehdä sellaista listausta nyt kuitenkaan.

Aamulla kävin katsomassa myös Lopen Wanhojen Autonobiilien matkaan lähtöä Läyliäisten Nesteeltä. Tunteikas aamuhetki hetki sitten yllättäen menehtyneen Jarmo Uotilan muistoa kunnioittaen ja paljon tuttuja ja ystäviä koossa.

Päivä jatkui sitten vielä Riihimäen autojen vappuparaatissa ja Café Tornin 20. kesäkauden avauksessa. Kyllä se kevät ja lähes kesäkin jo on – ainakin mielessä ja sydämessä.

Hyvää vapunjatkoa kaikille!

Kommentit