Malarialääkitys seuraa nyt viikon flunssalääkäkitystä – Jälkihoitoa ja ennaltahoitoa

Blogi, sunnuntaina 03.04.2016

Pääsiäisviikonlopun jälkeen iskenyt kevätflunssa alkaa nyt pikkuhiljaa antaa periksi. Viikonloppuna hieman jouduin töitä perumaan mm. perjantai ja lauantai illoilta ja viettämään Finrexin kanssa aikaa peiton alla sohvalla. Nyt kuitenkin maltti on ollut valttia ja mies alkaa pikkuhiljaa tulla kuntoon ja toivottavasti niin, että pääsen tiistaina Turkin kautta matkaamaan Etiopiaan ja sieltä seuraavalla viikolla Tansaniaan. Tiukka työmatka siis luvassa ja hieman sellaisiin paikkoihin ja majoituksiinkin mm. telttoihin, että olisi syytä olla kunnossa. Flunssalääkkeen perään nyt sitten aloitetaan malarialääkitys ja siitä se.

Tänään päivä mennyt vielä sisätiloissa ja tullut käytyä läpi Afrikan matkan taustamuistioita ja asialistoja tapaamisia ja vierailuja varten. Myös kirjoitustöitä on tässä riittänyt ja hieman kotimaankin asiat painaneet töiden merkeissä päälle. Alkavalla viikolla käydään myös hallituksen kehysriihi ja se ratkaisee hyvin pitkälle Juha Sipilän hallituksen jatkon uskottavuuden. Hallitus on linjannut ohjelmassaan neljän miljardin sopeutuksen ja sille aikataulun 2019. Tästä ei pääministeri Sipilä voi oman hallituksensa kanssa lipsua tai joustaa. Minusta asia on jopa jatkonkin kannalta keskeisen tärkeä. Jos maamme taloudenhoidosta ei nyt pidetä kiinni niin kannattaa nostaa tällä triolla kädet ylös.

Mutta itse edelleen uskon siihen, että pääministeri pitää tästä kiinni ja maamme talous laitetaan määrätietoisesti kasvu-uralle ja velkaantuminen taitetaan. Alkavalla viikolla tästä päätöksiä julki.

Myös Kokoomuksen puheenjohtajapeli on puhuttanut aikalailla. Viestejä ja puhelinsoittoja ja kaikkea mahdollista on tullut todella paljon. Olen yrittänyt kaikkiin vastatakin. Mutta lyhyesti itse nyt uskon, että kisaan tulee lisääkin ehdokkaita nykyisten Elina Lepomäen ja Alexander Stubbin lisäksi. Ja tänään varapuheenjohtajakisa sai myös yhden kandin kun ennakointieni mukaisesti Antti Häkkänen kisaan ilmoittautui. Uskon, että myös Kokoomusnaisten puheenjohtaja Sofia Vikman tulee vielä uutena ehdokkaana mukaan ja vanhoillakin voi olla vielä jatkohaluja. Oman päätökseni siis kerron toukokuun alussa. Siis aikanaan.

Nyt viikonlopun Formulatkin katseltu. Hieno kilpailu suomalaisittain. Kaksoisvoitto Nico Rosbergin ajaessa voittoon ennen Kimi Räikköstä. Räikkönen toi Ferrarit rymillä takaisin mukaan voittotaistoon ja uskon, että voittoja tämä kausi Maranellon väelle vielä tuokin. Ehkä hienoin juttu kisassa oli tulokastallin HAAS:n menestyksen jatkuminen uran toisessakin GP:ssä. Teamin Romain Grosjean ajoi upeasti tänään viidenneksi. Hieno kausi taas käynnissä.

 

 

Kommentit