Elina Lepomäki avasi Kokoomuksen puheenjohtajakilpailun – Uskon, että kisaan tulee lisääkin nimiä vielä

Blogi, lauantaina 02.04.2016

Elina Lepomäki ilmoittautui tänään huhujen ja odotustenkin mukaisesti mukaan Kokoomus rp:n puheenjohtakilpaan. Elina on toisen kauden kansanedustajamme ja tällä hetkellä mm. valtiovarainvaliokunnassa eduskunnassa. Hänet tunnetaankin yhtenä ryhmämme osaavimpana talousihmisenä ja on itsekin todettava, että Elinan kaltaisi talouden ja verotuksen ammattilaisia ei eduskunnassa montaa ole. Ei edes kaikissa puolueissa yhteensä. Siltä osin Elina lukeutuu ehdottomasti ykkösketjuun ja nauttii suurta arvosta niin omassa puolueessa, eduskunnassa kuin eduskunnan ulkopuolellakin talousasiantuntijoiden joukossa.

Aavistin jo aiemmin, että Elina kisaan mukaan lähtee. Ja eilen kun vierekkäin valtiovarainvaliokunnassa vielä istummekin niin totesin Elinalle, että huomenna sitten aprillipäivän jälkeen tulet julki. Näin kävikin ja Elina kertoi ehdokkuudestaan aamulla ja tänään oman piirinsä Uudenmaan Kokoomuksen kevätpiirikokouksessakin.

Itse toivotan Elinalle onnea pj-kisaan. Elinalla on perheensä kanssa kesäpaikka Hausjärvellä ja sukulaisia siellä. Ei sekään huonoa asia ole 🙂

Mutta olen varma, että kisaan tulee vielä lisääkin ehdokkaita. En sulkisi tässä vaiheessa pois yhtään nimeä mitkä esillä ovat olleet. Viimeiset ehdokkaat voivat viivalle astettua nimittäin vielä puoluekokousviikollakin ja lopullinen kisa nähdään sitten Lappeenrannassa Kokoomuksen puoluekokouksessa. Ja tänä viikonloppuna uskon myös varapuheenjohtajakisankin aukeavan kunnolla kun mukaan odotetaan mm. nuorta ja lahjakasta Antti Häkkästä. Näyttää siltä, että kaikille paikoille tulee nyt ennätysmäärä ehdokkaita. Hyvä niin.

Itse en tässä vaiheessa ole tukea antamassa haastajille. Niin kuin aiemmin totesin niin katsotaan ketkä kaikki viivalla ovat ja millaisia vaihtoehtoja he tarjoavat. Tehdään ratkaisu sitten. Niin minäkin teen.

Ja annan täyden tukeni istuvalle puheenjohtajalle ja valtiovarainministeri Alexander Stubbille vaativaan tehtävään nyt kun edessä on maamme tulevaisuudenkin kannalta erittäin tärkeä maamme talouden kehysriihi ja neuvottelut yhtälailla elintärkeistä suurista uudistuksista kuten sotesta ja aluehallinnosta. Eikä unohtaa sovi vielä kesken olevaa yhteiskuntasopimusneuvotteluakin.

Mielenkiintoinen kevät siis tulossa. Monessakin mielessä.

Kello 22.29 ja nyt odottelen kotikoneelta katsellen Robert Heleniuksen ja Johann Duhaupasin ottelua. Tämän päivän ohjelman vielä jouduin flunssan takia perumaan ja nyt otettu vain todellakin rauhallisesti lehtiä lueskellen. Mummulasta vielä hyvää ruokaa niin mikäs siinä on mamman pojan ollessa ja sairastaessa.

Illalla olisi ollut myös hyvän ystäväni syntymäpäivätkin. Nekin nyt jäivät sitten ensin töiden takia väliin ja lopulta sitten kaikki väliin tämän viheliäisen kevätflunssan takia. Malarialääkityskin pitäisi kohta aloittaa ja aika paljon muutakin lääkettä nyt miehessä sisällä. Toivottavasti nyt vielä huominen rento päivä auttaa paranemisessa ja olisin ensi viikolla sitten matkakunnossa.

Elina Lepomäen ilmoittautuminen kokoomuksen puheenjohtajakisaan sähköisti heti tunnelman. Viestejä tullut valvasti ja kyselyjä suuntaan ja toiseen. Siis niin lehtiin kuin tukijaksikin. Mutta niin kuin jo aiemmin totesin niin odotetaan nyt rauhassa ketkä kaikki tehtävään hakevat ja tehdään ratkaisu vasta sitten. Keskitytään nyt kehysriihen ja isojen asioiden maaliin saamiseen kaikessa rauhassa.

Nyt takaisin sohvalle. Kyllä täältä vielä tullaan.

Kommentit