Makea yritysvierailu Kultasuklaalle – Illalla Lopen kunnanvaltuuston kokousta johtamassa

Blogi, maanantaina 13.11.2017

Tänään oli yksi urani makeimmista yritysvierailuista. Toki itse olen ollut sokeriton jo 31 vuotta, mutta kyllähän se käsintehty suklaatehdas aina sykähdyttää. Kohteena siis oli Iittalan Kultasuklaan punainen talo, mikä kätkee sisäänsä tehtaan, jossa suklaata valmistetaan kahdenkymmenenkuuden vuoden kokemuksella, käsityönä ja aina parhaista mahdollisista raaka-aineista.

Kultasuklaan perheyritys siis perustettiin Iittalaan 1990 ja ensimmäinen  myymälä avattiin vuotta myöhemmin.

Kultasuklaa Oy on käsintehtyä suklaata valmistava suomalainen perheyritys. Sen tehdas sijaitsee Iittalassa. Viime kesänä yritys ja uudet omistajat Juha-Pekka Kärkkäinen ja Juri Kaskela sitoutuivat jatkamaan hienoa tarinaa ja toimintaa perheyrityksen arvoja ja toimintatapoja kunnioittaen ja yrityksen kasvu ja tuotekehitys onkin jatkunut.

Lasimäen tehtaanmyymälässä pääsee myös kaikki asiakkaat näkemään miten parhaat herkut syntyvät. Kultasuklaa onkin tullut tunnetuksi ainutlaatuisista tuotteistaan mitkä on aina myös pakattu tyylikkäästi. Perinteisten  suklaarasioiden, konvehtien ja suklaalevyjen lisäksi yritys valmistaa suklaan luonnollisista ainesosista myös luomu- ja raakasuklaita. Raakasuklaan myynti kasvaakin koko ajan. Ja monista tuotteista on syntynyt klassikkoja ja kerta toisensa jälkeen Kultasuklaa on ollut uusissa ideoissa ja tuotteissa myös alansa suunnannäyttäjä. Kultasuklaa toi esimerkiksi ensimmäisenä markkinoille suklaalevyjen irtomyynnin ja uranuurtaja yritys oli myös tällaisena tehtaana ylipäätään.

Monet yritykset ovat saaneet Kultasuklaan tekemänä omat ainutlaatuiset herkkunsa ja moni juhlapöytä parhaat palaset kahvin seuraksi. Suklaa on taipunut perinteisten konvehtien lisäksi niin työkalujen muotoon kuin muttereiksi ja eläimiksikin. Ja nyt aivan suurimpana hittinä sukulaiset korkokengät ja niidenkin sisällä mitäpä muuta kuin suklaakonvehteja. Toimintatapoihin on aina kuulunut se, että yritys antaa kaiken osaamisensa täydellisen suklaan suunnitteluun ja valmistukseen.

Kultasuklaa Oy:n liikevaihto oli ennen yrityskauppaa tilikaudella 2016 1,13 miljoonaa euroa. Silloinkin kasvua oli parisenkymmentä prosenttia ja kasvu oli nopeampaa kuin toimialalla keskimäärin. Liikevoittoa liikevaihdosta kertyi noin 6 prosenttia ja yhtiö työllisti vakituisesti 11 ihmistä ja sama sitoutunut henkilöstö tekee tulosta ja ennen muuta parhaita herkkuja Iittalassa tänäänkin. Kultasuklaalla on myymälä Iittalan lisäksi Helsingin Vanhassa kauppahallissa ja lisäksi hämäläistä herkkua saa sadoilta jälleenmyyjiltä ympäri maan ja totta kai suklaata voi ostaa myös verkkokaupasta. Ensi vuodelle lupasivat myös maan parhaan suklaakalenterinkin loihtia.

Hieno ja antoisa vierailu jälleen. Ja upea huomata, että isojen makeisjättien keskelläkin pärjää korkealla osaamisella ja parhaalla asiakaspalvelulle. Kultasuklaan arvoista kertoo sekin, että yritys on Suomalaisen Työn Liiton jäsen niin ja muuten Joulupukkisäätiön virallinen yhteistyökumppanikin. Kaikkea ei siis tehdäkään Korvatunturilla.

Lisää hienosta yrityksestä ja makeasta brändistä: Kultasuklaa.

Yritän jatkossakin aina muutaman yritysvierailun kuukaudessa tehdä eli kohteita saa ehdottaa ja kutsujakin esittää. Näiden tapaamisten anti on aina hyvä ja tärkeää kuulla mitä työpaikoilla ajatellaan ja yrityksissä tehdään. Kutsua siis saa 🙂 Kiitos tämänpäiväisestä suklaayrittäjille Juha-Pekka Kärkkäiselle ja Juri Kaskelalle ja koko Kultasuklaan väelle!

….

Iltapäivällä sitten yksi isompi lehtihaastattelu ja kuvaus Riihimäellä ja sitten  kotikunnan asioiden pariin. Ensin Lopen kunnan minipuheenjohtajisto ja sen jälkeen Kokoomuksen valtuustoryhmän kokous. Kävimme läpi mm. illan valtuuston esityslistan ja sivistysjohtajan valinnan ja myös ensi vuoden talousarvion painotuksia.

Kunnanhallitus oli tehnyt äänestyksellä oman esityksensä valtuustolle Lopen kunnan sivistysjohtajasta. Tänään sitten yllätykseksi asia sai aika kummia askelia. Meidän ryhmän pysyi kannassaan, että sivistysjohtajan hakua olisi kannattanut jatkaa muutamalla viikolla. Hävisimme kuitenkin äänestyksen ja virasta tehtiin tänään vaalilla päätös. Kunnanhallituksen esittämä henkilö ei saanut yllätykseksi yhtään ääntä valtuustossa vaan virkaan valittiin toinen hakija suljetussa lippuäänestyksessä. Valituksi tuli FM Pia Kyllönen. Vaalissa ääniä sai kaiken kaikkiaan kolme hakijaa. En heitä tässä blogissani nimiltä mainitse mutta vaalin tulos löytyy kunnan kotisivuilta pöytäkirjasta pian. Ihmeellinen episodi tämä.

Valtuusto päätti tänään myös Lopen kunnan ensi vuoden verot eli ensi vuonna ei Lopella mitään veroja koroteta. Tältä pohjalta siis ensi vuoden budjetin valmistelu etenee. Budjettiin palaan myöhemmin hieman lisää.

Lisäksi tänään kokoontui vielä ylimääräiseen kokoukseen kunnanhallituskin. Käynnistivät uuden kunnanjohtajan haun. Toivottavasti se haku osataan hoitaa paremmin kuin tämä sivistysjohtajan haku mistä ei pisteitä paljoa voi jakaa.

 

 

Kommentit